• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
ABD`deki heyelanda ölü ve kayıp sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington`a bağlı Seattle kentinin 90 kilometre kuzeyindeki Snohomish ilçesinde meydana gelen heyelanda ölü sayısının 14`e yükseldiği ifade edildi. Kurtarma ekiplerinin, heyelanın meydana geldiği yerde, kayıp olduğu bildirilen 176 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, ABD Jeoloji Kurumu`na bağlı olan Colorada`daki Ulusal Heyelan Bilgi Merkezi`nden jeolojist Lynn Highland, Washington`daki heyelanın, alanında 86 yılın en ölümcül felaketi olduğunu bildirdi.

Jeolojist Highland, Snohomish ilçesindeki heyelanı, 1928 yılında Los Angeles yakınlarındaki St. Fancis Barajı`nın yıkılmasına neden olan ve 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir felakete dönmesinden sonra meydana gelen ABD tarihinin en ölümcül heyelanı olduğunu ifade etti.

Ulusal Heyelan Bilgi Merkezi`ne göre, ABD`nin 50 eyaletinde görülen heyelanlaryılda 25`ten fazla kişinin ölümüne ve 1-2 milyar dolar arasında maddi kayba neden oluyor.

Felaket nedeniyle ABD Başkanı Barack Obama`nın, Avrupa`da dünya liderleriyle görüşmesi sırasında Beyaz Saray`ın acil durum ilanını imzalarken, Washington Valisi Jay Inslee de heyelandan etkilenen bölge sakinlerini ziyaret etti.

Snohomish County Arama Kurtarma Yönetimi Müdürü John Pennington ise yaptığı açıklamada, ``İnancımı hiçbir zaman kaybetmedim ve toplumumuzun birçok insanı da inancını kaybetmeyecek ama içinde bulunduğumuz bir gerçekçilik unsuru var`` ifadesini kullandı.

Arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili olarak, ``Elimizden geldiği kadarıyla buna cevap veriyoruz ve yapmaya devam edeceğiz`` değerlendirmesinde bulunan Pennington, kurtarma operasyonunda çok hassas bir dönemece girdiklerini kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir