• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rus karşıtı lider öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna`da son dönemde meydana gelen protesto eylemlerinin radikal güçlerini birleştiren Sağ Sektör liderlerinden Aleksandr Muziçko`nun öldürüldüğü bildirildi.

Ülkede son dönemde meydana gelen siyasi kriz döneminde birçok kez devlet kurumlarına elinde Kalaşnikof silahı ile gelerek, yetkilileri tehdit etmesi ile gündeme gelen Sağ Sektör liderlerinden "Saşka Beliy" takma adlı Aleksandr Muziçko`nun dün gece öldürüldüğü kaydedildi.

Sağ Sektör`den Yaroslav Granitskiy, basına yaptığı açıklamada, Sağ Sektör`ün Batı Ukrayna koordinatörü olan Muziçko`nun öldürüldüğünü doğruladı ve üzerindeki giysileri yırtılmış halde bulunan Muziçko`nun kalbine iki kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Granitskiy, katil ya da katillerin kıyafetlerini yırtarak kurbanın çelik yeleğinin olup olmadığına bakmış olabileceğini söyledi.

Rovenskiy İl Emniyet Müdürlüğü, Aleksandr Muziçko`nun dün gece bir restoranın yakınında ölü bulunduğunu doğruladı. Bazı Ukrayna milletvekilleri de Muziçko`nun öldürüldüğüne ilişkin haberleri sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştı.

Ülkede meydana gelen son siyasi kriz döneminde yaptığı hareketler ile sık sık gündeme gelen Beliy`in gittiği devlet kurumlarında elindeki Kalaşnikof silahla birkaç kez yetkilileri tehdit ettiğine ilişkin çekilen görüntüler, internette en çok izlenen videolar arasında yer almıştı.

Karanlık bir geçmişe sahip olan Aleksandr Muziçko ya da bilinen takma adıyla Saşka Beliy, daha önce Çeçen direnişçilerle yakınlığı ve daha eski dönemlerde Çeçenistan`da Ruslara karşı savaşması ile tanınıyordu. Beliy`nin bazı Çeçen direniş liderleriyle bir arada göründüğü görüntüler de sık sık sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştı.

Daha önce çeşitli dönemlerde iki kez cezaevine giren Beliy, 1994 yılında bir grup Ukraynalı gönüllü ile Çeçenistan`a giderek, direnişçilerle Rusya`ya karşı savaşmış, o dönemde Çeçen direnişçiler Muziçko`ya Beliy (Beyaz) lakabını takmıştı.
Beliy`nin o dönemdeki Çeçen lider Cohar Dudayev tarafından "halk kahramanı" ilan edilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir