• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak Esnafı:`Camide beraber saf tutacağımız bir başkan istiyoruz``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-30 Mart’ta yapılacak 2014 yerel seçimler öncesi Şırnak halkının nabzını tuttuk. Halkın ortak beklentisi hizmettir. Şırnak’ın sorunlarının belli olduğunu fakat bunların hep ertelendiğini belediye binasında hizmetten çok siyaset yapıldığını dile getiren Şırnaklı vatandaşların görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.

 “Ticareti canlandıracak projeler bekliyoruz’’

Altyapının hiç olmadığını dile getiren esnaf Ahmet Ekici, “Seçilecek belediye başkanından beklentimiz, altyapı sorunun biran önce hallolmasıdır. Ben esnafım iş sorunu vardır. Sabahtan akşama kadar oturuyoruz iş olmuyor. Yeni seçilecek belediye başkanımızdan Esnaflığı canlandıracak projeler bekliyoruz. Eşimizle çocuğumuzla gezebileceğimiz park ve oyun alanlarının olmasını bekliyoruz.’’dedi.

 “Camide beraber saf tutacağımız bir başkan istiyoruz’’

Gençliğin içinde bulunduğu kötü duruma dikkat çeken esnaf Kerem Kabul, “Gençlerin son zamanlarda esrara ve kötü alışkanlıklara başladıklarını belirterek,  ’’Hırsızlık olayları  artmıştır. Belediyemizin bu kötü alışkanlıklara sahip olan gençlerimize sahip çıkması gerekir.Gençlerin sosyal aktivitelere yönlendirilmesi gerekmektedir. Şırnak’ın bir köy görüntüsünden arındırılması gerekir. ’’Park ve oyun alanlarına ihtiyacımız var.Şırnak’ın bir köy görünümünden arındırılması lazım.Esnafta bir durgunluk vardır. Belediyenin bu işe el atması gerekmektedir.Batı illerinde esnaflığın durgun olduğu, fabrikaların olmadığı yerler, askeriyenin o esnafa katkısıyla ayakta durmaktadır.Şırnak çok asker barındırmasına rağmen ne yazık ki esnafa bir yansıması yoktur. Belediye yeri siyaset yeri değildir hizmet yeridir. Millet vekilleri zaten mecliste yeterince siyaset yapıyorlar. Bizim  de belediyeden beklentimiz, siyaseti bırakıp hizmet yapmasıdır. Belediye başkanının dürüst ve halkla iç içe olması gerekiyor. Cuma günleri camide beraber saf tutacağımız bir kişilik olsun. 5 yılda bir halimizi soracak bir belediye başkanı istemiyoruz. Seçim arifelerinde göz boyamak için çalışmalar yapan, ufak tefek düzenlemeler yapan belediyeler istemiyoruz. 5 yılın her saatinde hizmet istiyoruz. Belediyemize diğer belediyeler gibi para geldiğini biliyoruz, fakat bu paraların şehrimize yansımadığını görüyoruz. Belediye çalışanlarının belediye malına yetim malıymış gibi sahip çıkmasını istiyoruz.Hiçbir proje sunmadan sadece kendine ve kimlik siyaseti yaparak oy istemelerini istemiyoruz. Kürtlük yapmakla belediyecilik yapılmaz. Şırnak halkı hizmete layıktır. Seçilecek başkandan icraatlarını bekliyoruz’’şeklinde konuştu. 

 Şırnak’ın diğer belediyelere nazaran çok geride kaldığını ifade eden Şırnak’lı vatandaş Nurullah Şimşek, ’’Biz adaletli, dindar bir belediye başkanı istiyoruz. Partizanlık yapan insan hizmet yapamaz. Fakat adaletli insan, hem milletine hem de insanlığa yararlı bir yönetici olur. İnsanlar kendi elleriyle belediye başkanını seçiyor. Başkan da buna layık biri olmak zorundadır’’dedi.

 ‘’Gençlerimizin intihar nedenleri manevi boşluktur’’

Son günlerdeki intihar olaylarına dikkat çeken Mehmet Sönmez adlı vatandaş ise, ’’Son zamanlarda birkaç gencimiz intihar etti. Neden intihar etti? Bunun üzerine çalışma yapılması gerekmektedir.Bence intiharların sebebi, gençlerin içinde bulunduğu boşluktur. Belediyemizin medrese kurmasını, dinen bu boşluklarının dolmasını bekliyorum. İslami çalışmalara ağırlık vermesi, bu yönde hizmet yapmalarını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.   (Ekrem Payan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir