• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Hastalıkla doğdu, 8 yaşında sağlığına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da yaşayan ve yapılan tetkiklerinde doğuştan gelen sol böbrek çıkışında darlık belirlenen Furkan Eser, zamanla ilerleyen hastalığı nedeniyle sorun yaşamaya başladı.

 8 yaşında böbreğini kaybetme riski ile karşı karşıya kalan Furkan, Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Ürolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Abdurrahman Önen tarafından yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu.

 Prof. Dr. Önen, “Furkan Eser’de kullandığımız ‘Önen Kateteri’nin özelliği sayesinde ikinci ameliyata gerek kalmadan muayene odasında çıkarıldı. Bu sayede hastamız ikinci kez anestezi almadan sağlığına kavuştu” diye konuştu.

 Böbreği bozulmaya başladı

Çocuğunun hastalığının ilerleyerek böbreklerini kaybetme noktasına geldiğini anlatan baba Abdulvahap Eser, “Furkan’ın hastalığını öğrendiğimde büyük bir şok yaşadım. Ancak daha sonra çaresi olduğunu öğrenince rahatladım. Takip edildiği süre içinde hastalığın ilerlemesi nedeniyle çocuğum çok zor günler geçirmeye başladı. Okula gidemediği zamanlar da oluyordu. Öğretmenleri ile haberleşerek Furkan’ın eksiklerini evde tamamlıyorduk” dedi.

 Eser ailesi, çocuklarının durumundaki kötü gidiş üzerine Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Ürolojisi Bölümü’ne başvurdu. Muayene ve tetkiklerinden sonra Furkan’ın ameliyat olmasına karar verildi. Yapılan başarılı ameliyat sonucunda küçük Furkan sağlığına kavuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir