• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
" Siyasi partilere yapılan saldırılar kabul edilmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi partilere yapılan saldırıların kim tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilemeyeceğini belirterek,  söz konusu saldırıların masum olmadığına dikkat çekildi.

 

Dernek  adına açıklamayı yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay,son zamanlarda siyasi partilere yönelik yapılan saldırılara değinerek, “30 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala Diyarbakır Yenişehir İlçesi Belediye Konuk Evi civarında park halinde bulunan HAK-PAR'a ait seçim aracı saldırıya uğramış, yine aynı gün akşam saatlerinde Diyarbakır Ak Parti İl Binasına bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılar neticesinde 1 kadın iki kişi yaralanmıştır.”dedi.

 

Buna benzer olayların geçtiğimiz günlerde de bölgede yaşandığına değinen Ay,  açıklama da 15 Mart 2014 tarihinde Silvan’da BDP’ye ait afiş ve pankartları yaktıkları iddia edilen zanlılarından iki kişinin uzman çavuş olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

 

27.02.2014 tarihinde HÜDA PAR'ın Şanlıurfa Suruç ilçe seçim bürosunun duvarına ‘Bijî serok Öcalan’ yazarlarken suçüstü yakalanan polislerin toplumda yapmaya çalıştıkları provokasyona dikkat çeken Ay, ayrıca BDP’lilerin de Van’da kendileri dışında ki partilere karşı yaptıkları saldırıları tepki göstererek “ Kısa zaman önce çeşitli tarihlerde Van ilindeki siyasi parti teşkilatlarına farklı zamanlarda saldırıların gerçekleşmesi, yaşananların vahametini göstermesi açısından önemlidir.” uyarısında bulundu.

 

Seçim sürecinin, beraberinde bölgede bir şiddet sarmalının da fitilini ateşe verdiğini ifade eden Ay,  “Siyasi partilere yapılan bu saldırıları kabul etmediğimizi belirtirken, önemle belirtmek isteriz ki, kamuoyu nezdinde söz konusu saldırıların masum olmadığı, siyasi partileri ve yandaşlarını birbirlerine düşürme amacını taşıdığına dair haklı şüpheler vardır. Bundan dolayı herkesin ama özellikle siyasi parti ve temsilcilerini söz konusu şiddet ve saldırı karşı daha duyarlı olmaları ve bu manada şiddete karşı kesin tavırlarını ortaya koymaları gerektirmektedir.”dedi.

 

Ay son olarak, “Mazlum-Der olarak siyasi partilere yapılan tüm saldırıları kınadığımızı belirtirken, seçimlere az bir süre kala toplumun her kesiminin ama özellikle siyasi parti ve temsilcilerin şiddet olaylarına karşı tavır almalarını bekliyor ve seçimlerin adil ve hakkaniyetli geçmesi için sorumluluk almaya davet ediyoruz.” Sözlerine yer verildi. (Yunus Emre/Ali Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir