• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Hamas`tan Arap Birliği`ne Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Gazze`deki Filistin Hükümeti Sözcüsü İhab el-Gasin yaptığı yazılı açıklamada, " Filistin halkı,Arap Birliği zirvesinden, Gazze`nin gerçeklerine uygun kararlar almalarını beklemektedir" ifadesini kullandı.

Zirvede Gazze`ye yönelik ambargonun kaldırılması konusunda karar alınmasını umduklarını kaydeden Gasin, alınan kararların uygulanmasını beklediklerini belirtti.

Gasin, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani’in ambargonun kaldırılması ve Filistin halkının hayatlarını idame etmeleri için sınır kapılarının açılması konusundaki çağrısının önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Hamas Hareketi Siyasi Sözcüsü İzzet er-Reşak yaptığı yazılı açıklamada, Al Sani`ye, Gazze’deki ambargonun kalkması amacıyla "ulusal uzlaşma için mini Arap Zirvesi" ve Katar`ın 250 milyon dolarla katılacağını duyurduğu "Kudüs Yardım Sandığı" nın oluşturulması çağrısı dolayısıyla teşekkür etti.

Reşak açıklamasında, Katar Emiri Al Sani`nin "Filistin sorunu, Kudüs`ün Yahudileştirilmesi çabaları ve Mescid-i Aksa`ya yapılan saldırılar" hakkındaki beyanatını değerli bulduğunu kaydetti.

Katar Emiri Al Sani, Kuveyt`te düzenlenen Arap Birliği Zirvesinde yaptığı konuşmada,Filistin liderlerini bölünmeye son vermeye ve anayasa çerçevesinde koalisyon hükümeti kurmaya davet etmişti. Al Sani, "Arap Birliği olarak üzerimize düşen Gazze’de uygulanan bu zalim ambargoyu sona erdirmek için girişimlerde bulunmak ve kapalı olan sınır kapılarının açılmasını sağlamak" demişti.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından İsrail`in ablukası nedeniyle Gazze`nin dünyayla tek bağlantı noktası haline gelen Refah Sınır Kapısı`ndaki geçişlere istisnai durumlarda izin veriyor.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir