• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
'Hayata +1 Değer Katın' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Genç Ege Ekibi ve Ulusal Down Sendromlular Derneği Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında Ege Üniversitesi Kültür - Sanat Evi’nde bir etkinlik düzenledi. ‘Hayata +1 Değer Katın’ adlı etkinliğe down sendromlu bireyler, aileleri ve öğrenciler katıldı.

 

Down  sendromlu bireylerin sahneye çıkıp misafirleri selamlamasıyla başlayan etkinliğe Ulusal Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Hatice Ayan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Özgür Çoğulu ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Atilla Silkü de konuşmacı olarak katıldı.

 

Ayan,  açılış konuşmasında “Her şey birle başlar. Bir düşünce, bir ses… Bizler Ulusal Down Sendromu Derneği olarak şimdilik down sendromlu bireylerin sesi ve rehberleriyiz” dedi. Ayan, konuşmanın ardından sendromlu bireylerin ailelerine ve Genç Ege Ekibi’ne yarattıkları farkındalıktan dolayı teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Müge Elden kısaca projenin hayata geçiş sürecinden bahsetti. İletişimin sadece TV programı yapmak, köşe yazısı yazmak  olmadığına değinen Prof. Dr. Elden “Bizler çok sayıda sosyal etkinlik projesi yaparak hepbirlikte yaşadığımız siz değerli inanlarla acıyı, mutluluğu-mutsuzluğu beraber yaşamanın da bir iletişim yöntemi olduğunun farkındayız.” diye konuştu.

 

“Sağlıklı bir yaşam herkesin hakkı”

Down sendromu hakkında yapılan sokak röportajının gösteriminin ardından kürsüye Prof. Dr. Özgür Çoğulu çıktı ve down sendromunu bilinen- bilinmeyen tüm yönleriyle anlattı. Konuşmasına “Yapılan çalışmalarda fazla olan 21 kromozomu susturularak tedavisi deneysel olarak yapılmaya çalışılacak” diyerek umutlu başladı. Down sendromunun tarihçesi, sendromun neden dolayı meydana geldiği, çeşitleri, yapılması ve yapılmaması gerekenler gibi konulara da ışık tuttu. Konuşmasının sonunda sendromla ilgili sıkça sorulan sorulara ve yanlış bilinenlere de açıklık getiren Prof. Dr. Çoğulu “Sağlıklı bir yaşam herkesin hakkı” dedi.

 

Yapılan tüm konuşmaların ve gösterimlerin ardından etkinlik down sendromlu bireylerin hazırladıkları halk oyunlarını sergilemeleriyle sona erdi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

           

Bu haberler de ilginizi çekebilir