• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
"Kapsamlı Onkoloji Merkezi" İzmir'de açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Sağlıkta modern teknik ve yöntemlerle hizmet veren Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, kanser tedavisinde kamuda en gelişmiş sistemin kullanıldığı yenilenmiş “Kapsamlı Onkoloji Merkezi, Radyoterapi Kliniği”ni 28 Mart Cuma günü saat 12.30’da düzenlenecek törenle hizmete açacak.

 

Yurtdışında onkoloji alanında öncü merkezlerde kullanılan, ülkemizde ise İstanbul’daki birkaç özel kuruluş dışında sağlık kurumlarında bulunmayan “TrueBeam STx Sistemi”nin kurulduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Kalkınma Bakanlığı’nın “Kapsamlı Onkoloji Merkezi (KOM) Radyoterapi Teknolojik Yenileme Projesi” çerçevesinde Türkiye’deki kamu hastanelerinde bir ilke imza atarak pilot uygulama merkezi oldu.

 

TrueBeam STx cihazı sayesinde, üç boyutlu ileri görüntüleme imkanı ile kanser tedavisinde sağlıklı dokular en üst düzeyde korunabilecek, tedavi uygulama ve hareket yönetimi unsurları sorunsuzca gerçekleştirilebilecek, yüksek hız ve hassasiyet ile hasta konforu en üst seviyeye taşınacak.

 

Kurulan yeni sistem; Ege Bölgesi’ndeki hastaların en modern tekniklerden yararlanma konusundaki mağduriyetini giderecek.

 

1991 yılında en modern tekniklerle kurulan DEÜ Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nın, 2003’te son sistem cihazlarla yenilendiğini, kaliteyi her zaman en üst seviyede tuttuklarını belirten Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadime Akman, şöyle konuştu; “Sahip olduğumuz TrueBeam STx, sağlıklı dokuları göz önünde bulundurarak; görüntüleme, tedavi uygulama ve hareket yönetimi unsurlarını sorunsuzca, yüksek hız ve hassasiyet ile birleştiren bir sistem. Bu yüksek doz hızı, keskinliği ve hassas görüntü rehberliği sayesinde; karmaşık bir radyo cerrahide genellikle 30 – 60 dakika süren tedaviler, yeni sistemde sadece 5–20 dakika gibi kısa sürelerde tamamlanarak hasta ve tümörün hareketinden daha az etkilenmektedir. İleri görüntüleme (IGRT) ve solunum takip sistemleri (RPM) sayesinde özellikle akciğer, üst karın ve meme gibi nefes alımı esnasında hareket eden tümör ile senkronize ışınlamayla sağlıklı dokuya ve kritik organlara verilebilecek hasarlar en aza indirilmektedir.”

 

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından, İnciraltı Yerleşkesi Derslikler Grubu binasında, “Radyoterapide Keskin Sınırlarla, Hızlı Tedavi Dönemi” konulu sempozyum gerçekleştirilecek.  Türkiye’den ve yurtdışından alanlarında otorite isimler son gelişmeleri anlatacaklar. (İlyas Yıldız – İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir