• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
"Halkın seçim güvenliğiyle ilgili kaygısı artıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yerel seçimlere günler kala bir açıklama yapan Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, sandık başlarında görev alacak memurların çoğunluğunun BDP yandaşı KESK sendika üyelerinin sandık başkanlığına getirilmelerinin seçimlerin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü belirtti.

 

“Halkın özgür iradesinin seçim sandıklarına yansımasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor”

Seçmenlerin kullandıkları oyun kendi iradesini yansıtacak özgür bir ortamın sağlanmasında endişe duyduğunu belirten Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir; “Seçim arifesine geldiğimiz bu günlerde halkımız seçim sandıkları başına giderken kendini güven ve emniyet içerisinde görmek istemektedir. Yıllardır bölgemizde halkın özgür iradesinin seçim sandıklarına yansımasında ciddi sıkıntılar yaşanmıştır. Özelikle kırsal bölgelerde PKK silahlı güçlerinin baskıları ile adeta halkımızı gündüz ortası gözlerini bağlarcasına sandık başına götürmüş,  baskı ve silahların gölgesinde bir seçim yaptırmışlardır. Cumhuriyet Dönemi CHP’nin seçim uygulamaları “Açık Oy, Gizli Tasnif” yönetimine başvurmuşlardır. Böylelikle halkımızın özgür iradesinin seçim sandıklara yansımasını engellemişlerdi.” dedi.

 

Sivil toplum kuruluşların temsilcileri olarak Hükümetin 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin güvenliği ile ilgili tedbirler alınmasını istedikleri belirten Gökdemir, seçimlerin sağlıklı ve güvenle yapılması için tedbir alınmadığı gibi halkın kaygılarını giderecek bir uygulamaya da gidilmediğini söyledi. 

 

“KESK üyelerinin sandık başkanlığına görevlendirilmesi tarafsızlığa gölge düşürüyor”

Gökdemir; “Bölgemizin genelinde seçim sandıklarında görev alacak memurlarla ilgili halkımız ciddi endişe içindedir. Sandık başlarında görev alacak memurların tarafsız ve adil olması gerekirken ancak BDP yandaşı KESK sendika üyelerinin büyük çoğunluğunun sandık başkanlığı görevlendirilmesi sandık görevlisinin tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Sandıkta görev almak isteyen birçok memurun seçim kuruluna başvurdukları halde Kurum Müdürlüğünden gelen listede adlarının bulunmadığı gerekçesiyle görevlendirmedikleri cevabını almışlardır. Özelikle İlimizde bulunan imam hatip okullarında görevli idareci, öğretmen ve memurlara sandık görevi verilmemesi bu şaibeleri artırmaktadır. Okul kurum müdürlerinin il seçim kuruluna gönderdiği listede isimlerinin bulunduğu halde görevlendirilmemeleri manidardır.”şeklinde konuştu.

 

“Halkın seçim güvenliğiyle ilgili kaygısı artıyor”

Barış süreci ile birlikte müzakerelerde konu edilen PKK silahlı güçlerinin ülke dışına çıkarılmamasının BDP’nin elini güçlendirdiği söyleyen Gökdemir açıklamasına şöyle devam etti: “Halkımızın seçim güvenliliği ile ilgili kaygısını ise artırmıştır. PKK silahlı güçlerinin 30 Mart Yerel Seçimlerinde kırsal kesimlerdeki halkın özgür iradesinin sandıklara yansımaması için bir baskı unsuru olarak kaldığı ortaya çıkmıştır. Ne hazin bir durumdur ki; 1990’lı yıllarda bölgemizde JİTEM ve terörle mücadele timlerinin baskı ve dayatmaları altındaki bir seçim sürecinin bir benzerini de, bu gün Laik sosyalist BDP/PKK hareketi tarafından bu halka karşı uygulanmak istemektedir. Müslüman Kürt halkının özgür iradesinin sandıklara yansımaması için kırsal kesiminde PKK’nin silahlı güçleri, şehir merkezlerinde ise BDP’nin güdümünde bulunan KESK sendikası üyelerinin sandık başkanlığına görevlendirilmesi seçime yönelik bir kompastın gerçekleşeceği endişesini taşıyoruz.” dedi. 

 

 “Bölge halkı oyunu namus bilecek ve oyunu takip edecektir”

Son olarak oluşturacakları ekiplerle seçimi yakından takip edeceklerini belirten Gökdemir, “Bizler Bem Bir Sen olarak halkımızın özgür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını engelleyen her türlü baskı ve şiddete karşı olduğumuzu açıkça belirtiriz. Bölge halkımız özgür iradesini yansıtacak oyunu namusu bilecek, tüm baskılara ve dayatmalara dur diyecek, oyunun akıbetini takip edecektir. Biz Memur-Sen ailesi olarak de oluşturduğumuz Seçim İzleme Birimi ile gelişmeleri yakından takip altına alacağız.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir