• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
İzmir metrosu "Göztepe Durağı" nihayet açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında inşaat çalışmalarına başladığı ve bir türlü bitirilemeyen Üçyol-Üçkuyular metro hattında bir istasyon daha nihayet açıldı. 30 Nisan 2014’de ise geriye kalan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında deneme seferlerine başlanacak. Göztepe İstasyonu’ndan binen metro yolcuları, bir süre ücretsiz seyahat yapabilecek.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay ve İzmirspor’un ardından Üçyol–Üçkuyular hattının üçüncü İstasyonu Göztepe’ye seferleri de başlattı. Bir süredir deneme çalışmaları gerçekleştirilen Göztepe’de seferlere geçildi. 

 

 

Göztepe İstasyonu’nun devreye girmesiyle yolcu sayısında büyük artış olacağını düşündüklerini ifade eden Metro A.Ş Genel Müdürü, “Zaten hep beklediğimiz gibi oldu. Biz de buna göre çalışmalarımıza çok öncesinden başladık. Şu anda İzmir Metrosu, yaklaşık 250 binlere varan günlük yolcu sayısını taşıyor. Göztepe’nin işletmeye başlamasıyla bu yolcuya ciddi anlamda ek olacağını düşünüyoruz. Fahrettin Altay’ın açılmasıyla birlikte zaten sefer sayımızı artırmayı planlıyoruz ve yolcu sayımızın 250 binden 320-325 binlere yükseleceğini düşünüyoruz. 85 yeni araç ihalemiz yapılıyor. 10 araçlık ihalemiz yapıldı, kısa sürede bu 7-8 ay içerisinde bu araçlar gelecek.  Filomuz iki mislinden büyük olacak.” dedi.  (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir