• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
YGS'de 'sabote' iddiaları yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Hafta sonu yurt genelinde yapılan YGS sınavında, Diyarbakır’da bazı öğretmenlerin 'kaynanam hasta' gibi mazeretlerle okullarına gitmeyerek sınavı sabote ettikleri iddialarının ardından ÖSYM Diyarbakır İl Koordinatörü Prof. Dr. Sabri Eyigün, bir açıklama yaptı. Diyarbakır’da YGS sınavının hiçbir şaibeye mahal bırakmadan tamamlandığını kaydeden Eyigün, medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

 

ÖSYM Başkanlığının üst düzeyde önlemler aldığını kaydeden ÖSYM Diyarbakır İl Koordinatörü Prof. Dr. Eyigün, “Yerel idarelerin de aldığı önlem ve uygulamaları sonucu Diyarbakır da hiçbir sorunun yaşanmadan, hiçbir şaibeye mahal bırakmadan tamamlanmıştır. Sınav görevlendirme başvuruları bizzat ÖSYM tarafından elektronik ortamda yapılmakta ve görev atamaları da yine aynı ortamda gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla görevlendirme işlemlerine İl Koordinatörlüğümüz dahil dışarıdan herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Bu sistemle yapılan görevlendirmelerde Diyarbakır merkezde 160 binada 46 bin 100 öğrenci sınava girmiş ve 7905 kamu görevlisi de ÖSYM başkanlığının doğrudan görevlendirmesi sonucu görev almıştır.”dedi.

 

“Bu sınavda görevini iade edenler, önceki sınavlardan daha azdır”

Prof. Dr. Sabri Eyigün açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu sınavda görev almış olup da sınavını çeşitli nedenlerle iade edenlerin sayısı 60 ve sınav günü gelmeyenlerin sayısı ise sadece 68’dir. Bu sayı toplam görev alan personel sayısı düşünüldüğünde yüzde bir dahi etmiyor. Bunların büyük bir kısmı da bizleri arayarak ciddi mazeretleri olduklarını belirtmişlerdir. Bu rakam geçmiş tüm sınavlarda yaşanan görev iade oranlarından çok daha düşüktür.  Görevini iade edenlerin yüzde 10’u üniversite, diğer yüzde 90’nı ise Milli Eğitim Müdürlüğü personelidir. Durum ve sistem böyleyken, bir kısım medyaya servis edildiği gibi, sınavın güvenliğini sıkıntıya sokacak toplu bir görev iadesi kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, belirtilen rakam ve söylenen gerekçelerin de hiç birinin gerçeklerle alakası yoktur. Kaldı ki, her konuda olduğu gibi bu konuda da ÖSYM her türlü olasılığı dikkate alarak gerekli önlemleri almıştı. Bu şekilde gerçekleşen bir sınavla ilgili, zihinlerde soru işareti oluşturacak, binlerce öğrenci ve veliyi tedirgin edecek beyanatlarda bulunmayı iyi niyetle açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir