• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...

BATMAN – Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikaları gezerek incelemelerde bulundu.

 

OSB’yi ziyaret eden Bakan Şimşek’e BATSO Başkanı A.Kadir Demir de eşlik etti. Burada fabrikaları tek tek gezen Bakan Şimşek, fabrika sahipleriyle görüşerek varsa sorunlarını dinledi.

 

Bir fabrikada işçilerle oturup yemek yiyen Şimşek, daha sonra tek tek gezdiği fabrika işçileriyle de sohbet etti. OSB’nin artık yetmediğini ve yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını belirten Şimşek, huzur ortamıyla birlikte Batman’ın sanayi kenti olacağını dile getirdi.

 

“Türkiye’nin temelleri sağlam”

Fabrika gezisinin ardından bir gazetecinin “Seçim sonrası ekonomik bir sıkıntı bekleniyor mu?” Sorusuna cevap veren Bakan Şimşek, “Eğer istikrar devam ederse tabi ki küresel bir takım sıkıntılar olabiliyor. Bölgesel jeopolitik gerginlikler olabiliyor. Ama Türkiye’nin temellerinin sağlam olduğu kanısındayım. En önemli husus reform süreci ve istikrardır. Eğer biz istikrarı koruyup reformlarla yolumuza devam edersek her türlü sıkıntının üstesinden geliriz. Dolaştıkça daha fazla iyimser hale geliyorum. Çünkü sanayicimiz işin başında. Üretiyorlar, ihraç ediyorlar. Türkiye’nin kamu maliyesi sağlam. Yani Türkiye’nin kamu mali dengeleri sağlamdır. Türkiye’de vatandaşımıza iş-aş imkanı sağlıyoruz. Türkiye’de bankalar sağlıklı. Bir cari açık problemimiz var ama bu sene ben cari açığında önemli ölçüde daralacağı kanısındayım.” dedi.

 

“Bölge için en önemli husus çözüm sürecinin devam etmesidir”

Türkiye’de istikrarın, güven ortamının zedelendiği takdirde ekonomi ve reform sürecine olumsuz yansımalarının olacağını vurgulayan Şimşek, “Eğer Türkiye’de istikrar bozulmazsa ve reform sürecini güçlü bir şekilde devam ettirirsek ben her türlü küresel sıkıntıyı aşabileceğimiz kanısındayım. Ama ters bir senaryo da düşünüldüğünde işin özü tekrar istikrara geliyor, güvene geliyor. Tabi ki Türkiye’de istikrar zedelenirse, güven ortamı zedelenirse bu da tabi ki ekonomiye, reform sürecine olumsuz yansımaları olur. Bu bölge için en önemli husus çözüm sürecinin devam etmesidir. Çünkü çözüm süreciyle birlikte vatandaşımız huzurun tadına vardı. Bir de bunun somut sonuçlarını yatırımlar, istihdam ve üretim çerçevesinde görmeye başladık. Olumsuz bir sonuç beklemiyorum. Hem çalışıyoruz hem de vatandaşımızın güçlü bir teveccühü var. Takdir milletimizindir tabi.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)