• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
Kur'an Kursu öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus Müftülüğüne bağlı Şehit Molla Kerim Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencileri, Yaşlılar Haftası nedeni ile Tarsus Huzur Evini ziyaret ederek yaşlılarla birlikte vakit geçirdiler.

 

İlçe Müftüvekili Mikayil Tayşan’ın da katıldığı ziyarette Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

 

Huzur evi sakinleri ile bir süre sohbet ederek nasihatlerde bulunan Müftü Vekili Mikayil Tayşan, “Özellikle Müslüman ihtiyarlara saygı göstermek gerekir. Mesela, otobüse binerken, inerken yardımcı olmalı, onlara yer vermeli, ihtiyarlara, muhtaçlara yardım etmelidir. Bu husustaki hadis-i şeriflerden sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Güçsüzlere, hastalara, yaşlılara ve küçüklere merhamet ediniz! Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, Allah’a saygıdandır. İçindeki ihtiyar, ümmeti içindeki peygamber gibidir. Şu üç şey, Allah’a tazimdendir: Müslüman olarak yaşlanan kimseye ikram, Kur’an-ı kerimi ezberleyene ikram, İlim sahibine ikram. Bu yüzden bizlerde yaşlılarımızın kadrini kıymetini bilmeliyiz.” dedi.

 

Şehit Molla Kerim Kur’an Kursu öğreticilerinden Selda Köksal ise, “Bilindiği gibi Kur’an Kurslarımızda sadece Kur’an-ı Kerim öğretmiyoruz. Aynı zamanda itikat, ibadet, ahlak ve siyer derslerimizde var. Bizler Şehit Molla Kerim Kur’an Kursu olarak sadaka ve zekât konularını işlerken, bu konular sadece lafta kalmasın dedik ve gerçekten yardıma muhtaç olan Suriyeli kardeşlerimize  maddi ve manevi destek olalım, aynı zamanda yaşayışımızla örnek olalım istedik.” şeklinde konuştu.

 

Kurs öğrencileri huzurevi sakinleri için hazırladıkları çeşitli ikramları huzurevi sakinlerine verdi. Tarsus Huzurevi sakinlerinin,  Kuran kursu öğrencilerinin yapmış olduğu bu ziyaretten son derece  mutlu oldukları dikkatlerden kaçmadı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir