• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Yanınızda `Emin` zalimlere karşı `Metin` adaylarımız var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- HÜDA PAR’ın bugün öğleden önceki seçim durağı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi oldu. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş ve Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Metin Demir ilçe girişinden seçim alanına kadar konvoy halinde halkı selamlayarak geldi.

“Hep beraber el ele vererek yaşanan zulümleri durduralım”

“Sizler bizleri de adaylarımızı da çok iyi tanıyorsunuz” diye konuşmasına başlayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, “Bu kapı sizlerin kapısıdır. Açılan bu hayırlı kapı sizlere hizmet edecek çoluk çocuğunuza hizmet edecek İnşallah. Çünkü burada sizlere hizmet edecek adaylarımızı sizlerin içinden çıkmış çocuklarınızdır. Adaylarımız ithal değildir. Ceylanpınar için Metin, Şanlıurfa için Emin kardeşlerimizi sizler için aday seçtik. İnşallah her konuda kendi yanınızda “Emin”, zalimlere karşı da sizinle beraber “Metin” olarak bulabilirsiniz. Bu yüzden adayımızı fazla anlatmaya gerek yoktur ama şu an memleketimizde çirkin oyunlar oynanıyor.” dedi.

HÜDA PAR ile siyaset sahnesine çıktıklarında birilerinin kendilerini kirli oyunları ile korkutacaklarını sandığını ifade eden Temel, “Ama asıl şimdi onlar titriyorlar, korkuyorlar.” dedi. Temel,  “Müjde sizlere ey Ceylanpınar halkı. Hep beraber el ele vererek bu yaşanan zulümleri durduralım. Kimse bize el vermese de bizler bu hayırlı yolda yürümeye devam edeceğiz. Çünkü fitne ateşi yakılmak isteniyor ama HÜDA PAR bu memlekete merhamet olacaktır, bereket olacaktır. Bizler barış için yola çıktık. Bizleri birbirimizden düşmanca ayırmak istiyorlar. Ama bizler kardeşiz. Bu dolayısıyla bizler tüm insanlığın huzurunu istiyoruz. Ardından da müminler için kardeşlik, barış, için ve huzuru için çalışacağız. Sizleri ve çocuklarınızı da yanımıza alarak zulümlere dur diyeceğiz İnşallah. Bizler bir kavim bir kavimden üstündür demiyoruz. Bizler Müslümanız. Arap, Kürt, Türk, Acem, Laz ve Zazalar bizim için birdir ve birbirinin kardeşidir” diye ifade etti.

“30 Mart HÜDA PAR’ın zaferi olacaktır”

Ceylanpınar’da kirli bir oyunun oynandığına dikkat çeken Temel, “Ceylanpınar’da şu an kirli bir oyun var. Kimileri ben Kürtlerin temsilcisiyim diyor. Kimileri de Arapların temsilcisiyim diyor. Bunlara kanmayın. Bizler HÜDA PAR olarak kardeşliği burada inşa edeceğiz. Arap da Kürt de bizim kardeşimizdir. Bunun için lütfen uyanın ve oyunların farkına varın. Bunun içinde 30 Mart sonrasında birileri kendilerine sandık sonuçlarının 1 Nisan şakası olarak sanacak. Çünkü HÜDA PAR’ın aldığı oya inanamayacaklar. Ama Allah’ın izni ile yaşananlar gerçeğin kendisi olacak ve HÜDA PAR başarı ile bu seçimden çıkacaktır” diye konuştu.

“Suriye üzerinden partimize iftiralar atıldı”

Suriye üzerinden partileri üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Temel, “Yanı başınızdaki Suriye’de zulümler yaşandı. Ölümler oldu. Bombalar altında insanlar can verdi. Oradan kaçan mazlumlar sizlere sığındı. Sizlerden yardım istedi. Sizler de kardeşliğinizin gereği olarak onlara kol kanat gerdiniz. Ama birileri kalkıp bizleri Suriye’de yaşanan zulümlerin sebebi olarak göstermeye başladı. Davamıza iftiralar atmaya karalamaya başladılar. Bizleri orada Kürtlere karşı savaşan Araplara destek verenler olarak gösterdiler. Ama bu kesinlikle yalandır. Bizim veya herhangi bir üyemizin bu savaş içinde yer almadığını oraya gitmediğini sizlere net olarak söyleyebilirim. Çünkü yaşanan savaşta hiçbir Kürt’ün, Arap’ın Müslümanın faydası yoktur. Dinsiz ve zalimleri menfaatleri vardır. Bizler bu noktada zulmün karşısındayız ve rabbimizden bu ateşin bir an önce sönmesini istiyoruz” dedi.

“Bizler  imara insandan başlayacağız”

HÜDA PAR’ın bir dava partisi olduğunu söyleyen HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş ise, davalarının Hak-batıl mücadelesinde hakkı tutanların hakkı ayağa kaldıranların davası olduğuna dikkat çekti.

Hakkın yanında yer almak Hak Teâlâ’yı yanına almak olduğunu sözlerine ekleyen Güneş, “Haklıya karşı güçlüden yana olmayı tercih edenlere sesleniyoruz, Gerçek güçlü olanlar çağın Nemrutları ve Firavunları olan Amerika, Avrupa, Rusya ile onların yerli işbirlikçileri değil, hakiki güç sahibi olan Hak Teâlâ’yı yanına alanlardır. İlla da güçlü olandan yana olmak isteyenlere diyoruz ki gelin sanal değil hakiki ve mutlak güçlünün yanında yer alalım. Öyle ki, sadece bu dünyaya değil her iki dünyaya hükmeden güçlünün yanında yer alalım. Onun emrinde olalım. O’na boyun eğelim. Ona itaatle hakiki hürriyetin tadına varalım.  Ona isyanı özgürlük diye yutturan nefsin ve şeytanın iflah olmaz köleleri olmaktan kurtulalım.  O’nun Cellecelalühu emir ve yasaklarını çiğnemeyi ‘yani açıkça günah işlemeyi özgürlük kabul edip ve bu özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmak için diyaneti yardıma çağıranlara inat gelin hep birlikte ‘günah işleme özgürlüğünü’ ayaklar altına alıp, çiğneyelim” ifadelerine yer verdi. Bizler şehirlerimizin imarına insandan başlayacağız. İnsanımızı, şehirlerimizi harabeye çevirmişler. Bizler buna bir dur demek için yola çıktık. Çünkü bizler hürriyeti Allah’a kullukta arıyoruz. Bizler insanları kula kulluktan kurtarıp Allah’a kul olmaları için çalışacağız. Asıl özgürlük budur. Ceylanpınar’ın sorunları çoktur. Hizmetleri para ile satın alabiliriz belki ama adaleti, hürriyeti, kardeşliği satın alabilir miyiz? İşin ehli cesur, adil ve şefkatli olandır. İşin ehli insanlar Allah’tan korkandır. Bizler bu yola çıkarken kendimize Peygamberimizi düstur ederek çıktık. Bazıları bizlere batıyı ve yanlışlarını sunuyorlar. Bizler bunun yanlış olduğunu asıl olanın Allah ve Resul’ünün (s.a.v) yolu olduğunu söylediğimiz zaman da tehlikeli olarak görülüyoruz.” dedi.

“Dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için ancak hür olmak gerekir”

Ceylanpınar’a ancak hür insanların bir şeyler getirebileceğini ifade eden HÜDA PAR Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Metin Demir, “Hür olmadan güzel bir şey getirilemez. Dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için ancak hür olmak gerekir. İnsanlar bizleri çok iyi tanır. Bizler herkesten çok birbirimize benziyoruz. Ama diğerleri birbirine çok yabancı. Çünkü ithal olarak atanmışlar buralara. Bizim çocuklarımızın durumlarına, gençlerimizin durumuna, ahlaksızlığa bakın… 30 yaşına gelmiş ama evlenememiş insanlara bakın. Diğer siyasetçiler bizleri aldatmaya devam ediyorlar. On yıllardır Kemalizm ile özgürlük ve hürriyeti getireceğiz demediler mi? Bu huzursuzluğumuzun asıl sebebi bize benzemeyenlerin başımıza gelmesi değil midir? Ama bizler birbirimize çok benziyoruz. Dil ile yaşantı, ahlak ve inanç olarak birbirimize çok iyi benziyoruz. Ama diğerlerinin Allah korkusu hesap korkusu yok. Bundan dolayı acılar çekiyoruz. Söyleyin Allah aşına daha da huzursuz olmaya mecalimiz kalmış mıdır? Kimler bizlere huzur getirecek buna iyi dikkat edelim. Aramızdaki kardeşliği bozmuyorlar mı? Kürt, Arap, Mardinli, Urfalı diye bizi ayırıyorlar. Bizim ortak noktamız İslam değil midir? Peki, neden bu kadar bu insanların peşinden gidiyoruz. Bu insanlar bizleri ahlakımızdan namusumuzdan kopardıktan sonra bizlere neler getirebilir?” diye konuştu.

“Kardeşliğimize önem verirsek her türlü kötülüğün önüne geçeceğimize inanıyoruz”

Siyaset denilince akıllara hile ve kayırmanın geldiğini belirten Demir, “Ama peygamberimiz de siyaset yapmış. Siyaset iktidara meşru yollarla gelip insanları yönetmektir. Biz sizden istediğimiz bu siyaset anlayışını değiştirelim. Çünkü bizler biliyoruz ki insanlar bizi seviyor. Bizler kardeşliğimize önem verirsek her türlü kötülüğün önüne geçeceğimize inanıyoruz. Bu halkın mazlum ve mağdurları hala neden diğerlerinin arkasından gidiyorsunuz. Oylarınız sizlerin kutsal bir tercihiniz değil midir? Oy verdiğiniz kişinin hayır ve şerlerine de ortaksınız. Sandığa gittiğiniz zaman vicdanınıza göre oy verin. Bizler diğerleri gibi insanların akıllarıyla alay etmiyoruz. Çünkü bizler hesabımızı Allah’a vereceğimizin bilincindeyiz.

Tapular seçim malzemesi olarak kullanılıyor

İlçelerinin büyük sorunlarından birinin de tapu sorunu olduğunu ifade eden Demir, “Şimdi yine seçim malzemesi yapılarak bunu kullanıyorlar. Esnafımızı tapusuz olduğundan doğru dürüst bir iş yapamıyor. Diğer siyasetçiler oylar üzerinden kumar oynuyorlar. Bütün insanlarımız burada kardeşçe yaşarken bir parti kazandı diye diğer kaybedenlere neden zulümler yapılıyor? Bu adaletsizlik değil de nedir” dedi.

 (Zeki Aras- Osman Öksüz/ İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir