• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
HÜDA PAR Artuklu Adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARDİN - Siyaset sahnesine çıktıktan kısa bir süre sonra halkın büyük desteğini arkasına alarak 30 Mart yerel seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanan HÜDA PAR`ın Mardin merkez Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini kamuoyuyla paylaştı. 

Artuklu ilçesinde seçim çalışmalarının son hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Adayı Turan, sokak sokak, cadde cadde, ev ev, dükkan dükkan, köy köy, belde belde gezdiklerini ve halkla ile bir araya geldiklerini söyledi.

 Bire bir, yüz yüze halka ile görüşerek sıkıntılarını, dertlerini dinlediklerini ifade eden Turan, halkın isteği doğrultusunda projelerini hazırladıklarını vurguladı.

 Gündüzleri kendilerinin esnaf ziyareti yaparken kadın kollarının da ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Turan, geceleri ise evlere misafir olduklarını ve bu şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Turan, "Halkımızın bize yönelik çok güzel teveccühleri var, inşallah bunun sonucunu 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerde göreceğiz." dedi ve projelerini şöyle açıkladı:

 ARTUKLU ÇOCUK KÜTÜPHANESİ PROJESİ

Şehrin belirli yerlerinde tüm çocukların faydalanabileceği internet erişiminin kontrollü olarak sağlandığı kütüphaneler yapılacak. Okullarda ödev olarak verilen proje ödevlerinin burada yapılmasına imkân sağlanacak. Projenin bilimsel olarak hazırlanmasına yardımcı olunacaktır. Bu projeyle çocukların küçük yaşta bilimle tanışmalarına olanak sağlanacak. İleride bilimsel olarak icat yapabilme yeteneği kazandırılmış olacaktır.

 HER MAHALLEYE MUHTARLIK HİZMET BİNASI PROJESİ

Her mahallemize mutlaka bir park kazandırmayı planlıyoruz. Mahalle parklarımızın uygun bir yerine muhtarlarımızın uygun şartlarda çalışabilecekleri muhtarlık hizmet binaları yapılacaktır. Bu binalarda aynı zamanda parkın bakım ve muhafazasıyla görevli işçilerin kalabilecekleri odalar da tahsis edilecektir. Belediye bünyesinde muhtarlar masası kurmak; Bu masadan muhtarlar özel olarak faydalanacak. Muhtarlarla yapılan istişareleri muhtarlar masası yürütecek. Mahalle sorunlarının giderilmesi hızlandırılacaktır.

 KARAYOLLARI PARKI PROJESİ

Karayolları parkında modern bir caminin yapılması cami önünün meydana dönüştürülmesi, meydan ve park olarak kalan kısmın altının yapılacak fizibilite çalışmasından sonra ihtiyaca ve talebe göre yer altı çarşısı ya da yer altı otoparkı şeklinde düzenlenmesi planlanmakta böylece parkın tamamının yeniden şehir halkının hizmetine sunulması için gerekli çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır.

 TAKSİ DURAKLARI PROJESİ

Şehrin değişik yerlerinde bulunan taksi durakları barakadan olup iğreti bir şekilde durmaktadır. Bu durum görüntü kirliliğine sebep olmakta ve şehrin tarihi dokusuna uygun düşmemektedir. Taksi durakları Mardin’in tarihi dokusuna uygun tarzda taş malzemeyle inşa edilecektir. Her taksi durağının çevresine hitap edecek çağırma sistemi kurulacaktır. 

 BELEDİYE MİSAFİRHANESİ PROJESİ

Mardin Devlet Hastanesi yakınında müstakil refakatçi misafirhanesi inşa edilecektir. Çevre köy ve ilçelerden gelen hemşehrilerimiz hastane bahçesinde ve araçlarında yatmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle hemşehrilerimizin ücretsiz kalabilecekleri, kahvaltı ve akşam yemeğinin verildiği bir konaklama hizmeti sunulacaktır.

 TAZİYE EVLERİ PROJESİ

Taziye evi olmayan mahalle ve köylerde erkek ve bayan katları bulunan, girişleri ayrı ve bahçeli taziye evleri yapılacaktır.

 AŞEVİ VE GIDA BANKASI PROJESİ

Şehrin belirli yerlerinde sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yemek üretimi yapacak, yüksek kapasiteli, yoksulların ve muhtaçların yemek ihtiyacını karşılayacak modern aşevleri yapılacak. Belediye bünyesinde gıda bankası oluşturulacak.

 ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ PROJESİ

Belediye bünyesinde engelli vatandaşların her türlü yardım ve destek hizmetini karşılayacak bağımsız bir birim oluşturulacaktır. Bu projeyle engellilerin sorunlarının çözümü ve toplumsal yaşama uyum ve katılımlarının sağlanması amaçlanmaktadır.Engelliler Koordinasyon Merkezi sayesinde engelliler ve ailelerine çeşitli konularda danışmanlık yapılacak. Toplumsal yaşama uyumlarının sağlanıp yaşamlarının kolaylaştırılması sağlanacaktır.

 EĞİTİME KATKI AMAÇLI PROJELERİMİZ

İlimizde üniversitenin kurulması ile beraber ciddi anlamda öğrencilerin barınma sorunu ortaya çıkmıştır. Barınma sorununu belediyenin yapacağı öğrenci yurtları ile ortadan kaldırılacaktır. İmkânlar ölçüsünde ve adalet çerçevesinde muhtaç öğrencilere burs imkanı sağlanacaktır. Okul aile birliklerine ve üniversite bünyesinde kurulan öğrenci kulüplerine talepleri halinde gezi ve sosyal etkinlikleri için belediye tarafından imkânlar dâhilinde araç tahsisi yapılacaktır.

 TRAFİK SORUNUNU ÇÖZME VE ULAŞIM PROJELERİMİZ

İlimizin uluslar arası yol ağı içerisinde bulunması ve komşu illerin ulaşımının ilimiz merkezinden geçmek suretiyle yapılmasından dolayı trafik yoğunluğu meydana gelmektedir. Bu yoğunluğu gidermek üzere merkezin dışında çevre yollarının yapılması planlanmaktadır. Bu çerçevede Mardin’in kuzeyinden geçmek üzere; Diyarbakır- Midyat bağlantısı, Mardin’in güneyinden geçmek üzere; Diyarbakır-Kızıltepe-Nusaybin bağlantısı şehir içi trafiğini ortadan kaldıracaktır. Çevre yolunun bu şekilde düzenlenmesi fizibilite çalışması yapıldıktan sonra büyükşehir belediyesiyle yapılacak koordinasyonla yapımı sağlanacaktır.

 OTOPARK PROJESİ

Eski Mardin’de otopark sorunundan dolayı esnafımız iş yapamaz duruma gelmiştir. Otopark sorunundan dolayı araçlar kaldırımın üstünde dükkânların hemen önüne park edebilmektedir. Bu nedenle ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde otopark sorununu kökten çözecek tarzda otoparklar yapılacaktır. Bu otoparklar belediyeye ait olacak. Aynı zamanda imkânlar elverdiği takdirde ücretsiz olacaktır.

 Eski Mardin’de bulunan 1. Cadde ile Yeniyol değişik sebeplerle birden fazla sefer tamire konu olmuş. Bu nedenle buradaki esnaf iş yapamaz duruma gelmiştir. Şehir içinde bulunan yolların bakımı altyapısının tamamıyla birlikte düzenli olarak yapılacaktır.

 TURİZM PROJESİ

İlimizin tarihi misyonu ve birçok kültürü içinde barındıran tarihi yapıları nedeniyle iç turizm ile dış turizm açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda ilimizin daha fazla tanıtımı ve tarihi mekânlara rahat ulaşım konusunda çalışmalar yapılacaktır.

 İMAR PLANI VE ALT YAPIYA İLİŞKİN PROJELERİMİZ

Sık sık yapılan plan değişiklikleri belediyenin imajını zedelemekte ve halk arasında olumsuz kanaatler oluşturmaktadır. Bu nedenle imar planları kamu menfaati gözetilerek uygulamaya sokulacak, sık sık plan değişiklikleri yapılmayacak.

 Genişleme alanları ile mücavir alanlar profesyonel ekiplerle beraber ileriye dönük kalıcı olarak planlanacaktır. Çekme payları ile kat yüksekliği titizlikle kontrol edilecektir.

 Uzun vadeli imar planı şehrin İmar Anayasası olarak kabul edilecektir. Zaruret olmadığı ve yargı kararı olmadığı takdirde hiçbir şekilde imar planı değiştirilmeyecektir. Böylece yıllar sonra bile şehrin ne şekilde gelişeceği tüm halk tarafından bilinmiş olacaktır. İmar değişikliği gerektiği takdirde bir bilim kurulunun görüşü alınacaktır.

 Artuklu Belediyesi sınırları içinde kalan İmar Planı parsellerinin İmar Durumu hakkındaki genel bilgileri öğrenmek için İnteraktif İmar Durumu Sorgulama sayfası oluşturulacaktır. Böylece imar plan durumu daha şeffaf hale getirilecektir.

 Kentsel dönüşüme hız verilecek, ranta mahal vermeyecek şekilde vatandaşlar mağdur edilmeden çalışmalar yapılacaktır.

 Özellikle yeni yerleşim alanlarında ciddi manada kanalizasyon ve su sorunu yaşanmaktadır. İnşaat ruhsatlarının verilmesi ile beraber vatandaşların binaları daha tamamlanmadan kanalizasyon ve su sorunu çözülecektir.

 Mardin’imize doğalgazın getirilmesi ve halkımızın tamamına ulaştırılması noktasında çalışma yürütülecektir.

 MAHALLEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN KÖY VE BELDELERİMİZE YÖNELİK PROJELERİMİZ

Taziye evi bulunmayan köy ve beldelerimize taziye evleri yapılacak. Köylerde yapılacak olan taziye evinin bitişiğine muhtarlık hizmet bürosu yapılacak. 

 Köy ve beldelerdeki çöpler düzenli olarak toplanacak. Köy içlerinde yığın halinde duran hayvan gübreleri köylülerin tarlalarına taşınacak. Belde ve köylerde bulunan ve sorun oluşturan dereler ıslah edilecek. Etrafı ağaçlandırılacak. Kanalizasyon sorunları büyükşehir belediyesi ile koordinasyon halinde giderilecek. İçme suyu olmayan köylere içme suyu getirilecek. Köy ve belde sokaklarının kaldırımları yapılacak. Yollara parke döşemesi yapılacaktır.  

 BELEDİYEYİ BİRLİKTE YÖNETELİM PROJESİ

Meslek odaları, kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK’lar) tam bir iş birliği içerisinde çalışılacak ilimizin gelişmesi ve güzelleşmesi ile ilgili çalışmalar müşterek yapılacaktır.

 Özellikle ilimizde yatırım yapacak yatırımcı kurum ve kuruluşlar ile yatırımların verimli ve kalıcı olması için komisyonlar kurulacak bu komisyonlar ortak çalışmalar yapılacak ve bu çalışmalar neticesinde projeler hayata geçirilecektir.

 Belediye hizmetleri tam bir şeffaflık ve tarafsızlık ilkesi içerisinde yürütülecektir.

 Belediyenin gelir ve giderleri ile ilgili tüm kamuoyuna düzenli olarak bilgi verilecektir.

 Herhangi bir mahallede tespit edilen çözümü daha uzun vadeyi gerektiren sorunların hangi tarihte ve ne şekilde çözüleceği konusunda mahalle sakinleri bilgilendirilecek.

Şehrin hiçbir köşesi gözden ırak yer olarak görülmeyecek hizmet gerektiği şekilde eşit olarak verilecektir.

 Periyodik olarak mahallede seçilen halk temsilcileri ile toplantılar yapılacak, bu toplantılarda belediye çalışmaları halkla paylaşılacaktır.

 Belediyeye sorunların aktarılması noktasındaki tıkanıklığın aşılması ve sorunların halkla birlikte çözüme kavuşturulabilmesi için şu an mahalleye dönüşmüş olan köy ve beldeler dahil her mahalle için uzlaşma komisyonları oluşturulacak. Belediye ile olan ihtilafların çözümü de yine bu komisyonlar aracılığıyla mahkemelere gitmeden çözülmüş olacaktır.

  Yerel basın belediye çalışmaları konusunda düzenli olarak bilgilendirilecek. Yerel basının eleştirileri dikkate alınacak aynı zamanda yerel basın üzerinden belediye hizmetleri konusunda halk bilinçlendirilecek. Böylece basının da yönetime katılımı sağlanacak.

 SOSYAL TESİSLER

Halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde ailece güzel vakit geçirebileceği ucuz ve kaliteli hizmet veren nezih ve güzel sosyal tesisler açacağız. Mevcut parklar içerisinde peşkeş çekilen tesisleri, belediyelerin sosyal tesisleri haline getirecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.

 EVLİLİK YARDIMI

Aile kurumunun korunması, fuhşun önlenmesi, harama götüren yolların kapanması için evliliği kolaylaştırmak ve teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

 ALO ŞEHREMİN

Belediye başkanını halkın hizmetkârı yapacağız’ anlayışımız gereği başkana ulaşabileceğiniz  Şehremin Birimi oluşturacağız. Belediye’nin istek veya eleştirileri hızla alıp iletişime geçmesi ve çözüm sunması için her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerinizi 24 saat hizmet verecek Şehremin birimine iletebileceksiniz.

 E-BELEDİYECİLİK

Şehir sakinlerinin mobil cihazlardan belediyecilik işlemlerini hızlı ve kolayca yapabilecekleri bir uygulamayı hizmete koyacağız. Bu sayede öneri ve şikâyet mesajı gönderme, borç sorgulama, borç ödeme, gibi işlemleri yapabilmenin yanı sıra kültür sanat etkinlik takvimini takip edebilir, nikah randevu takvimi, nöbetçi eczane, sosyal tesisler, güncel haberler ve duyurular hakkında bilgi alabileceksiniz.

 YEREL İSTİŞARE MECLİSİ

Gençlik meclisi ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları, çözüm önerileri, sosyal, kültürel vb. konularda meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle iş birliği içerisinde çalışıp şehrimizi beraber yöneteceğiz. Bu meclislerden gelen öneriler belediye meclisinde değerlendirilerek şehir yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağız.

 ÇOK DİLLİ HİZMET ANLAYIŞI

Belediye hizmetlerinde vatandaşların taleplerinin karşılanabilmesi ve iletişim sorunu yaşamaması için çok dilli hizmet vereceğiz. Halkımızın dilliyle halkımıza hizmet edeceğiz.

 VE DAHA BİRÇOK PROJE

Oyun Parkları, Park Bahçe ve Yeşil Alan, Botanik Park-Hayvanat Bahçesi, Eğitim, Spor, Kütüphane, Meslek Edinme Kursları, Trafik, Mezarlıklar, Taziye Evleri, Konut, Kentsel Dönüşüm, Kongre ve Fuar Merkezi, Işıklandırma ve daha birçok projemiz vardır.

 AVUKAT YAHYA TURAN KİMDİR?

1978 yılında Dargeçit’te doğdu. İlk ve orta öğretimini Mardin’de tamamladı. Mardin imam hatip lisesini bitirdikten sonra Coğrafya bölümünü iki yıl okudu. Hukuk fakültesi mezunu olan Turan, şu an İlahiyat Fakültesi öğrencisidir.

Hukuk Fakültesini okurken Konya’nın Bozlar ilçesinde imamlık yapan Turan, daha sonra bu görevinden ayrıldı. Turan, serbest avukatlık yapmaktadır. Dost Der kurucu başkanı olan Turan, halen Dost Der’in başkanlığını yapmaktadır. Turan, evli ve 3 çocuk babasıdır. Turan, orta derecede Arapça bilmektedir.

(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir