• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`daki idam kararlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN  -  Bey Der Mısır’da darbe mahkemeleri tarafından çoğunluğu İhvan Müslim Hareketi üyesi 529 kişiye verilen idam cezalarını yaptığı yazılı açıklama kınadı.

Açıklamada Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi hakkında Mısır’ın sahte mahkemeleri ve kiralık hâkimleri tarafından komik ve düzmece gerekçeler illeri sürülerek idam cezası verildiği  hatırlatıldı. Açıklamada,  “Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.” denildi.

Mısır’da yapılan seçimler sonucunda insanların teveccühünü kazanarak iktidara gelen, halkın iradesinin tezahürü olarak Müslüman Kardeşler tarafından kurulan hükümete askeri diktatör Sisi ve destekçileri tarafından darbe yapılarak meşru hükümete son verildiği ifade edilen açıklamada,  “Buna karşı onurlu bir duruş sergileyen masum insanların üzerine ölüm kustular onları etkisizleştirmek için binlercesini bir sabah vaktinde katlettiler. On binlercesini hapsettiler ve şimdi de İdam cezası vererek Müslümanların devam eden mücadelelerini kırmak istemektedirler.” İfadeleri kullanıldı.

“Tüm dünyanın gözleri önünde bu vahşetleri yapmaktan çekinmeyerek, yavuz hırsız misali bir de yaptıkları suçları masum insanlara yükleyerek onları suçlu göstermektedirler.” denilen açıklamada şu ifadelere yer  verildi: “Asıl bizleri ve kardeşlerimizi kahreden ise bunca zulme seyirci kalanların içerisinde sözde Müslüman olarak bilinen Ama İslam’dan nasiplenmemiş devletlerin bırakın bu zulme sessiz kalmayı açık bir şekilde destek olmaları ve ümmete yaptıkları ihanetleri. Söz de demokrasi ve insan hakları havariliğine soyunan batının görmedim, duymadım, bilmiyorum diyerek üç maymunu oynaması. Geçen zaman bizlere küfrün tek millet olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Rabbim Allah’tır deyip ona teslim olmaktan başka bir çabası olmayan masum din kardeşlerimizin bu onurlu mücadelelerini destekliyor ve selamlıyoruz.  Bu haklı mücadelelerinde hep yanlarında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bu Zalimler Allahın vaadini’’ Küfür devam etse de zulmün devam etmeyeceğini’’ unutuyorlar her halde. Bu zulümlerin er yâda geç sona ereceğine olan inancımız tamdır. Bu haklı mücadelelerinde Allah kardeşlerimizin yar ve yardımcıları olsun onlara zafer nasip etsin.”

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir