• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3 bin hasta evinde tedavi edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Biriminde görevli bir doktor, 2 evde bakım teknisyeni, bir biyolog bir şoför ve bir  Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni personeli ile bir yılda Şanlıurfa il merkezindeki 3 bin hastaya evde bakım hizmeti götürdü.

 

Evde Bakım Hizmetleri biriminin Şanlıurfa halkının hizmetinde olduğunu belirten Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin, aylık ortalama 250-300 hastaya, yıllık ise yaklaşık 3 bin hastaya Evde Bakım Hizmeti verildiğini söyledi.

 

Evde Bakım Hizmeti'nin iyileşmeyi hızlandırdığını ve bakım maliyetlerini düşürdüğünü ifade eden Yetişgin, bu hizmetin ayrıca hasta ve yakınlarına bakım konusunda eğitimi de içerdiğini kaydetti.

 

Yetişgin, "Muayene ve tedavi planlaması, küçük, orta ve büyük pansuman hizmeti, sonda bakımı ve değişimi, tansiyon ölçümü ve takibi, kan şekeri ölçümü ve takibi, serum takma, kan alma, medikal ve ilaç  rapor ve reçeteleri yazma ve yenileme, ilaç uygulama ve tedavileri, ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, yatalak olan ortopedi ve travmatoloji hastaları, yatalak olan kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, hemiplejik (felçli) nöroloji hastaları, onkoloji (kanser) hastaları, kronik diyabet, akciğer ve solunum hastaları, alzheimer, parkinson vs. bakıma ihtiyacı olan diğer hastalar, bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve yatalak özürlüler, yara bakımı, parasentez , infüzyon, pansuman, enjeksiyon v.s. diğer kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyanlar, laboratuvar tetkik ve test hizmetlerine ihtiyacı olan kronik hastaların Evde Bakım Hizmeti Alabileceklerini belirtti.

 

Hastaların tedavileri kesintisiz devam edecek
Bu birimde çalışan personelin izin, rapor ve tayin gibi durumlarında hizmetin aksamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ve hastaların tedavilerinin kesintisiz devam edeceğini ifade eden Yetşgin, talep artması halinde bu birimin personel takviyesinin daha da güçlendirileceğini  belirtti.   (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir