• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Yaşlılara saygı haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından 18-24 Mart ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

 

 

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirten Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hatice Öntürk, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.” dedi.

 

 

Öntürk, sözlerine devamla; “Toplumda yaşlı denilince; bakıma muhtaç, değişime kapalı, mutsuz, yalnız ve sosyal ilişkileri zayıflamış bir birey akla gelmektedir. Oysa yaşlılık, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönemdir.” diyerek yaşlıların tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Program Yaşlı Bakımı öğrencilerin sunumları, yaşlılar hakkında hazırlanarak okunan şiir, kompozisyon ve mektupların okunmasıyla devam etti. Programa katılan yaşlılara çiçekler hediye edildi.

 

 

Programın sonunda BEÜ öğrencileri hastaneyi dolaşarak yaşlılara gül takdim ettiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir