• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlı öğrenciler TÜBİTAK finaline katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TÜBİTAK’ın bölge yarışmasında il birincisi olan Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Ankara’da yapılacak olan Türkiye finaline katılacak.

 

Türk Telekom Anadolu Lisesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, TÜBİTAK bölge yarışmasında Batman’dan katılan 12 proje arasında birinci olan “Termik Isıtma Projesi”ni hazırlayan öğrencileri kutladı.  

 

Milli Eğitim Müdürü Çelik’in ziyaretinde kendisine konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hasan Erdal, okul olarak bilimsel çalışmaları önemsediklerini ifade etti. Erdal, “Okulumuz Van ilinde yapılan TÜBİTAK bölge proje yarışmasında 4 proje ile katıldı. Bu projelerimizden ‘Termik Isıtma Projesi’ il birincisi oldu ve Türkiye finalleri yarışmasına davet edildi. Projeyi hazırlayan öğrencilerimiz Zeynep Sasunlu, M. Veysel Kanık ve öğretmenimiz Muhittin Yüzen 5-9 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan final yarışmasında Türkiye birinciliği için yarışacak.” diye konuştu. 

 

TÜBİTAK bölge yarışmasında ilk 10 proje içinde yer alan ve il birincisi seçilen projeyi hazırlayan öğrencileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Çelik yaptığı konuşmada, “Bu başarınız bizi mutlu etmiştir aynı zamanda arkadaşlarınıza da güzel bir örnek olmuştur.  Üreten bir nesil hem gelecek nesillere hem de bizlere umut ışığı olmakta. Valimizin desteğiyle Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman size destek olmaya hazırız. Zaten tüm eğitim camiasının varlık sebebi siz değerli öğrencilerdir.  Ben sizi ve sizin yetişmenizde emeği olan idareci ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Çelik, projeyi hazırlayan öğrenciler Zeynep Sasunlu ve M. Veysel Kanık ile öğretmen Muhittin Yüzen’e birer ödül verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir