• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Suriye`deki Şiddet Olaylarında 63 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM - SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlar sonucunda Halep`te 22, başkent Şam`ın banliyölerinde 13, İdlib`te 10, Hama`da 8, Dera`da 7 ve Humus`ta 3 olmak üzere 63 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep`te muhaliflerin denetiminde olan Sahur Kadi Askeri, Mesekin, Hananu bölgeleriyle Anadan beldesine "varil bombası" attığını bildirdi.

Açıklamada, Esed güçlerinin başkent Şam`ın Dareya, Duma, Haresta ve Cobar bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı, Lazkiye bölgesindeki Cebel Türkmen ile Cebel el-Ekrad bölgesinde, silahlı gruplarla rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir