• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Darbe Karşıtlarından Arap Liderlere Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`daki darbe karşıtı Ulusal İttifak, 25-26 Mart`ta Kuveyt`te düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi öncesi, liderlere, "tutumunuzu gözden geçirin ve Mısır halkının tarafında olun" çağrısında bulundu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi tarafından Arap Birliği Zirvesi`ne katılacak liderlere yazılan açık mektupta, "Arap Birliği`nin, Arap uyanışına karşı ümmetin düşmanları tarafından gerçekleştirilen komplolar karşısındaki umursamaz tavrı, bu coğrafyayı volkan yerine çevirecek" denildi.

Arap Birliği`nin güçlü olmasının, arzu edilen bir durum olduğu belirtilen mektupta, Mısır`daki askeri darbenin ardından Afrika Birliği`nin açık şekilde darbe karşısında bir tutum takındığı hatırlatılarak Arap Birliği`nden, darbe yönetimine karşı tutumunu yeniden gözden geçirmesi ve Mısır halkının yanında yer alması istendi.

Mektupta ayrıca "Arap halkları, darbeden sonra Mısır halkına destek verme konusunda Arap Birliği ve bazı üyelerinden daha hızlı davrandı" ifadesine yer verildi.

Afrika Birliği Komisyonu, Mısır`da 3 Temmuz 2013`te yapılan askeri darbenin ardından, bu ülkenin üyeliğini askıya almıştı. Arap Birliği üyelerinden Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt ise yeni yönetime desteğini açıklamış, milyarlarca dolarlık yardımda bulunmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir