• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Kudüs`te En Büyük Yahudileştirme Projesine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948`de işgal edilen Filistin topraklarındaki kutsal mekanları savunan ve ihlalleri takip eden El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, işgal yönetiminin bugünlerde Kudüs`te Yahudileştirme faaliyetlerinin en büyük projesini inşa etmeye başladığını söyledi.

Projenin adının "Tarihi Eserler Milli Kompleksi" olduğunu, 20 dönüm üzerine inşa edileceğini ve toplam inşaat alanının 35 bin metrekareye ulaşacağını kaydeden El-Aksa Müessesesi, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, komplekste "Tarihi Eserler Kütüphanesi", "Tarihi Eserler Milli Arşivi", "İsrail Tarihi Eserler İdaresi" yönetim binası, ofisler ve dev depolar olacağını bildirdi.

Kompleksin Kudüs`ün batı kesiminde Hebrew Üniversitesi, İsrail Müzesi, Heykel Müzesi ve işgal parlamentosu Knesset yakınlarındaki "Müzeler Tepesi" olarak adlandırılan bölgede inşa edileceğini açıklayan El-Aksa Müessesesi, 100 milyon dolara mal olması beklenen kompleksin yapım masraflarının çoğu Amerika`da olan 26 Yahudi örgütü ve İsrail Hükümeti tarafından karşılanacağını söyledi.

El-Aksa Müessesesi, 2006 yılında temeli törenle atılan proje için o tarihten bu yana kazı çalışmalarının devam ettiğini ve yerin altına doğru 40 metre kazıldığını, inşaatın 2016 yılının sonlarına doğru bitmesinin planlandığını ifade etti.

Hamas, İşgal Rejimini Uyardı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal yönetiminin Kudüs kentinde yoğun bir şekilde sürdürdüğü Yahudileştirme faaliyetlerini ve Yahudi yerleşim birimi inşasını kınadı.

Hamas Hareketi bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, işgal rejiminin Filistin Yönetimi`yle yapılan müzakereleri, Amerika`nın yanlı tavrını ve uluslararası toplumun işgalcilerin cinayetleri karşısındaki sessizliğini istismar ettiği ifade edildi.

Bildiride, işgal yönetimine Filistinlilerin kesinlikle kabul etmeyeceği bir emrivaki yapmaya kalkışmaması yönünde uyarıda bulunuldu.

Hamas Hareketi bu bildiriyi, işgal yönetiminin Kudüs`ün batı kesiminde 35 bin metrekare alan üzerine kurulacak "Tarihi Eserler Milli Kompleksi" inşasına başlaması üzerine yayınladı.

Ramallah`taki Filistin Yönetimi`ni işgal rejimi tarafından daha çok cinayet işlemek ve Yahudileştirme faaliyetlerini perdelemek amacıyla kullanılan müzakerelere son vermeye ve uzlaşı çabalarını sürdürmeye davet eden Hamas Hareketi, işgal rejiminin Filistin`in tarihi gerçeklerini değiştirme planlarının başarısız olacağını söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir