• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arınç, BDP`nin Eş Başkanlık sistemini eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin seçim çalışmaları nedeniyle Ağrı merkez ve Patnos ilçesinde halkla buluştu.

 İlk mitingini Patnos ilçesinde gerçekleştiren Arınç, buradan Ağrı’ya gelerek AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda verilen yemekli toplantıya katıldı.

 Toplantıya AK Parti Ağrı Milletvekilleri, Ağrı Belediye Başkanı,  Ağrı il ve  ilçe belediye başkan adayları ile  çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı konuşmasında  BDP’nin belediyelerdeki Eş Başkanlık sistemini eleştirerek,  “Mahalli seçimlere gidiyoruz.

Yeniden Belediye Başkanlarımız seçilecek il ve ilçelerimizde, İl genel meclis üyelerimiz seçilecek. Maşallah BDP 2 kişi birden Belediye Başkanı yapıyor.

Hangisi idare edecek belli değil. Hangisi gerçek belediye başkanı belli değil. Bir kadınlı, bir erkekli fotoğraflar görüyorum. Bir köyde iki muhtar olmaz. Bir belediyede iki başkan olmaz.

Bir yerde iki tane Cumhurbaşkanı var mı, bir yerde iki tane Başbakan var mı ? Bir yerde iki tane muhtar yapsak biri diğerini kabul eder mi? ” şeklinde konuştu.

Sizin kültürünüz bizim kültürümüz zenginliktir diyen Arınç “ Bizler bin sene bu topraklarda birlikte yaşadık. Çanakkale Şehitliğine gidin orada Diyarbakır Hani’li, Ağrı Tutak’lı Ahmetleri, Mehmetleri göreceksiniz.

Aramıza ırkçılık fitnesini sokarak bizi bir birimize düşman etmek isteyenlere bu güne kadar prim vermedik. İnşallah terör belasından da çözüm süreciyle kurtulacağız. Herkes özgür olacak. Herkes kendini istediği gibi ifade edecek ama kesinlikle silah olmayacak, dağa çıkma olmayacak, herkes ne söyleyecekse ne istiyorsa talebini  demokratik usullerde yapacak. ” dedi

 (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir