• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Kırım`daki Ukraynalı askerlerin yarısı Rusya`ya geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırım`da görev yapan Ukraynalı askerlerin yarısının Rusya tarafına geçtiği ileri sürüldü. Ukrayna Savunma Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Rozmaznin, düzenlediği basın toplantısında Kırım`da konuşlandırılan Ukrayna askerlerinin yaklaşık yüzde 50`sinin Rusya tarafına geçtiğini kaydetti. Rozmaznin, "Yaklaşık yüzde 50`ye 50, yani (askerlerin) yarısı Rusya tarafına geçti" ifadesini kullandı.

Rozmaznin, Ukraynalı askerlerin Kırım`dan çıkarılmasına ilişkin Ukrayna ve Rusya savunma bakanlıkları arasında sürekli telefon görüşmelerinin yapıldığını kaydederek, Kırım`da konuşlandırılan askerlerin silahlı veya silahsız olarak çıkması dahil birçok varyantın görüşüldüğünü belirtti.

Rozmaznin, ayrıca Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait gemilerin tamamının başka bir yere konuşlandırılmak üzere açık denize çıkarılmasının imkansız olduğunu belirterek, buna rağmen, bu gemileri denize batırma planlarının olmadığını ifade etti. Rozmaznin, Kırım`dan çıkacak askerlerin yerleştirilmesi için yerlerin hazırlanmaya devam ettiğini kaydederek, deniz kuvvetleri görevlilerinin, denizin olduğu Odesa, Herson, Nikolayev ve diğer yerlere konuşlandırılacağını ifade etti.

Rozmaznin, Kırım`da hala Rus askerleri tarafından işgal edilmeyen askeri birliklerin de olduğunu kaydederken, bunun detayları hakkında bilgi vermedi. Kırım`dan çıkacak askerler için koridorların oluşturulması gerektiğini ifade eden Rozmaznin, bununla ilgili siyasi kararın olduğunu ve bunun yasal temellerinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, bugün Kırım`daki Ukraynalı askerlerin yarımadadan çıkmasına ilişkin karar almıştı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir