• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Filistinli avukatlardan protesto eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria`nın Nablus kentinde toplanan grup adına konuşan avukat Vail el-Hizam, İbrahim el-Amir adlı avukatın Filistin yönetimi tarafından Cuneyd Hapishanesi`nde görevi sırasında gözaltına alındığını belirterek, "Bu onur kırıcı ve kabul edilemez bir durum" dedi.

Avukat Amir`in siyasi tutuklulardan kendilerini savunabilmek için vekalet almaya geldiği esnada gözaltına alındığını aktaran Hizam, bunun kanunlara aykırı olduğunu savunarak, "Herhangi şüpheli bir durum olması halinde, bu kararın öncelikle sendikaya ulaştırılması gerekirdi" diye konuştu.

Amir`in babası Nevvaf el-Amir de AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Oğlum tutukluları savunmaya giderken kendisi tutuklandı. Bu kanunlara aykırı bir uygulamadır" şeklinde konuştu.

İsrail`in, yıllardır cesetlerini "Rakamlar Mezarlığı"nda tuttuğu, aralarında İzzeddin el-Kassam Tugayları`nın eski yöneticisi Muhammed el-Hanbeli`nin de bulunduğu 4 kişiye ait naaşları, 19 Mart`ta törenle toprağa verilmişti.

Filistin yönetimi ise törende "kanunlara aykırı" davranışlarda bulundukları gerekçesiyle aralarında Hamas yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Amir`in bu olayda gözaltına alınanları savunmak için hapishaneye gittiği belirtildi.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir