• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2509.267
  • ...
Tepe'de uyuşturucu bağımlılığı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Bismil’in Tepe beldesinde,  Çok Programlı Lisesinde yapılan toplantıda  madde bağımlısı olan gençlerin tedavi ve kontrolleri ile madde bağımlılığının  engellenmesi ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi.

 

Toplantıya; Tepe Belediye Başkanı,  HÜDA PAR Bismil İlçe Başkan Yardımcısı , HÜDA PAR Tepe Belde Başkanı, Tepe Jandarma Komutanlığı, beldedeki cami imamları, muhtarlar ve muhtar adayları, beldede bulunan okul müdürleri, okul aile birliği başkanı, Tepe Devlet Hastanesi Baştabibi, Beldede İlleri gelen kanaat önderleri ve yetkililerin yetkililer katıldı. Toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

 

Programda konuşan Tepe Çok programlı Lisesi Müdürü Abdulhakim Tuncay beldede madde bağımlısı gençlerin olduğuna dikkat çekerek, “İlçe kaymakamlığımız bilgisi dahilinde sizleri toplantıya davet ettik. Uyuşturucu madde kullanımıbaşka gençlerimizin ve çocuklarımızın bu kötü alışkanlığa uzak tutulması amacıyla birer temsilciyle çalışmalara başladık.”dedi.

 

Toplantının  amacının, uyuşturucu madde kullanımının engellenmesi hakkında olduğunu ifade eden, Tuncay, “Bağımlılık sosyal statü, ekonomik durum ya da meslek fark etmeksizin herkesi tehdit eden bir durumdur ve başta idareciler olarak toplumsal ve bireysel önleme çalışmaları başlatılmadığında gittikçe büyüyen bir sorun olarak hayatımızda yer alacak; bireyin kendi yaşamını, ailesinin yaşamını ve toplum yaşamını tehdit edecektir. Bu nedenle hem idareci hem vatandaşlar olarak gençlerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için elimizden geleni yapmalıyız.” İfadelerini kullandı.

 

Tepe belediye Başkanı Ahmet Çelebi ise toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti. Çelebi, internet cafelerin çok etkili olduğunu ve internet kafelerde önlem alınması gerektiğini vurguladı.

 

Toplantıda söz alan HÜDA PAR Bismil İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bal şunları söyledi: “Madde kullanımını önlemede ilk aşama toplumun bilinçlenmesi ve bilgilenmesini sağlamaktır. Bu konuda ilk aşamada toplumun ve kurumların ileri gelenlerinin bilgi sahibi olması ve duyarlılık kazanması önemlidir. Beldede uyuşturucu ile mücadelede kendi aramızda bir komisyon kurulması teklifini dile getiriyorum Beldede bir komisyon kurarsak, beldenin illeri gelenleri, imamları,STK’ları, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz ve  anne-babalar ile ciddi bir çalışma yapabiliriz.”

 

Daha sonra Tepe İmam Hatip Müdürü Abdullah Alkaner söz alarak Tepe beldesinde internet cafelerin esrar barınağı haline döndüğünü ifade etti. Alkaner, ciddi önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Tepe Karakol komutanı Tayfun Büyük ise, konunun çağımızın en önemli sorunlarından biri olduğunu ve hastalık haline geldiğini belirtti. Büyük “Çocuklarımız buna bulaşmadan önlem almamız lazım. Ben eğitimin de aileden başladığınıdüşünüyorum. Çocuklarımızı önce biz takip edeceğiz, ondan sonra öğretmenlerimize ve müdürlerimize emanet edeceğiz. Biz bir aile olarak takip etmezsek okulda ki öğrenci sayısını biliyoruz. Tüm kurumlar taşın altına elini koymak suretiyle hep beraber takip etme cihetindeyiz. Önce aileden başlayacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Büyük, “İnternet cafelerde güvenlik olarak denetimlerimizi artıracağız. Tepe beldesine giriş çıkışları kontrol altına alınacak. Motorize ekipler kuracağız. Ayrıca bu tür konularda okul aile birliği toplantılarda daha sıkı ele alınması gerekir. Bu iş Jandarma ile tek olmayacak. Sizlerin de desteğine ihtiyaç vardır. Herkes üzerine düşeni yaparsa toplum olarak kurumlar olarak inşallah insanlarımızı çocuklarımızı bu hastalığın bulaşmasından, bu beladan kurtarırız.“ diye konuştu.

 

Toplantıların ileri bir tarihte tekrar yapılacağı ifade edildi.

(Aydın Bal-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir