• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kayıp uçak Hint Okyanusu`na düştü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malezya Başbakanı Necip Razak, İngiltere`de uydu sinyallerini takip eden bir araştırma şirketinin Malezya Havayolları`na ait kayıp uçak MH370`in rotasına dair yeni bulgular elde ettiğini söyledi.

Bu yeni bulgulara göre MH370`in güney sahasında bir süre uçtuktan sonra tespit edilen son pozisyonu Hint Okyanusu`nun ortalarında, Avustralya`nın Perth şehrinin batısında bir nokta.

Necip Razak, bu bölgede uçağın inebileceği bir alanın olmadığını ve bu nedenle MH370`in yolculuğunun Hint Okyanusu`nun güneyinde sona erdiğini söyledi.

Malezya Havayolları yaptığı açıklamada arama operasyonunun devam edeceğini bildirdi.

Avustralya`dan ümit veren açıklama gelmişti

Bu gelişmeden birkaç saat önce Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu’nun güneyini tarayan arama uçaklarından birinin, Malezya Havayolları’na ait kayıp uçağa ait olabilecek iki parçaya rastladığını açıklamıştı.

Daha önce de arama çalışması yapan Çin uçakları birden fazla nesne gördüklerini rapor etmiş, fakat bölgedeki ABD donanmasına ait gemiler bunları bulamamıştı.

26 ülkenin çabalarına rağmen, 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla 15 günden fazladır kayıp olan yolcu uçağın izi hâlâ bulunamadı.

Kaynak: Reuters 

Bu haberler de ilginizi çekebilir