• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Selçuk Üniversitesi 'Küresel Fırsatlar' konferansına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversites’nin kurumsal üyesi olduğu Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) tarafından düzenlenen yıllık konferansların altıncısı dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan ABD’deki Maryland Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Washington’da gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesinin de katıldığı konferansın konusu bu yıl ‘Küresel Fırsatlar’ olarak belirlendi.

 

 

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek amacıyla düzenlenen konferansa TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, ABD ve Türkiye’den 300’ü aşkın rektör, rektör yardımcıları, akademisyenler ve bilim insanları, YÖK Yürütüme Kurulu temsilcileri ile öğrenci toplulukları temsilcileri katıldı.

 

 

Konferansa Selçuk Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Hakan Kuzu ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Şener katıldı. 

 

 

Üniversitelerin tanıtımları ve akademik sunumlarının yapıldığı konferansta Selçuk Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, “İki gün boyunca çeşitli alanlarda dünyanın gelişmiş üniversitelerinin de aralarında bulunduğu konferansta tanıtımlar ve akademik sunumlar yapıldı. Konferansta ‘Turkish-American Talent and Innovation Showcase’ kapsamında Amerika’da eğitimlerini sürdüren araştırmacılar Selçuk Üniversitesine çok yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca üniversitemizin akademik alt yapısını ve iş imkânlarını değerlendirmek üzere ikili görüşmeler de yaptık.” dedi.

 

 

İki gün süren konferans, Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği üyelerinin 2016 yılında yedincisi düzenlenecek konferansın Chicago’da gerçekleştirilmesini kararlaştırması ile sonlandırıldı. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir