• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Konya'da parklar rulo çim metoduyla yeşillendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, hava şartlarının çim ekimine uygun olmaması nedeniyle Akabe Mahallesi’nde 5 bin 200 metrekarelik alanda yapılan Adil Efendi Sokak Parkı’nda rulo çim serme işlemini gerçekleştiriyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'da yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek yeşille bütünleşen bir ilçe oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

 

İlçeye daha modern bir görünüm kazandırmak yeşille iç içe bir Karatay oluşturmak için ekiplerin çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Hançerli, parklarda çim ekimine hava şartlarının uygun olmadığını ifade ederek bunun yerine rulo çim metoduyla parkların yeşillendirildiğini kaydetti. 5 bin 200 metrekarelik Adil Efendi Sokağı park içerisinde 2 bin 430 metrekare çim alanı bulunduğunu ifade eden, Hançerli, 6 adet kamelya, çocuk oyun gurubu ve açık hava fitness aletlerinin bulunduğunu söyledi.

 

Çeşitli ağaç türlerinden de park içerisine dikildiğini dile getiren Hançerli, 80 adet ıhlamur, 50 adet süs elması, 10 adet süs eriği, 12 adet Leylandi, 12 adet Mavi Servi, 6 adet Mavi Sedir ve 4 adet Mavi Ladin ağaç türlerinin park içerisine güzellik katacağını kaydetti. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir