• DOLAR 32.576
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2423.941
  • ...
`Sağlık çalışanları hak ettikleri değeri görmemektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. 

Yaptığı açıklamada, her yıl 22-28 Mart’ın Acil Tıp Teknisyenleri Haftası olarak anıldığını hatırlatan Seven, “İnsanların hayatlarını kurtarmak için canla başla mücadele eden sağlık personellerimiz için özel olan bir haftaya giriyoruz. Ancak insanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT’lerimiz maalesef hak ettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmektedir. Ayrıca, her yıl acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır.” dedi. 

Bir kazada olay yerine giden sağlık görevlileri dışındaki herkesin yıpranma payı aldığını ama sağlıkçıların yıpranma payı almadığını belirten Seven, “Bu anlamda yapmış olduğumuz araştırmalara göre polislerin tükenmişliği 25,85 puan iken sağlık çalışanların tükenmişliği ise 23,96 puan. Yani polislerle neredeyse aynı tükenmişliğe sahiptir. Her türlü fedakarlığa karşın 112 çalışanlarının yıpranma payından yararlandırılmaması önemli bir sorundur. Hastanelerde ya da vakaya gittikleri yerlerde hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan Acil Tıp Teknisyeni arkadaşlarımız, diğer tüm sağlık çalışanlarımız gibi kendilerine yapılan bu muameleyi hak etmemektedirler. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir