• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
HÜDA PAR heyeti halkla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN  - Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Van’da, parti binasında partililer ile bir araya geldikten sonra İskele Mahallesi’nde halkla buluştu. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aşkın, partililer ile bir araya geldiği programda siyasete ahlak, erdem ve terbiye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Aşkın, “Biz ahlaklı, iffetli, terbiyeli ve erdemli davetçiler olarak siyaseti bir amaç değil araç olarak kullanıyoruz. Referansımız sadece ve sadece İslam’dır. Attığımız her adım yaptığımız her çalışmanın ücretini Allah’u Teâlâ verecektir.

Oy pusulasında birinci sırada olmamız bize büyük bir avantajdır. Bu avantaj yeni bir parti için bulunmaz bir nimettir.” ifadelerini kullandı. 

Aşkın şöyle konuştu: “Seçimler için 10 aydır çalışıyoruz son haftamız kaldı rehavete kapılmadan seçim arifesindeki son çalışmalarımıza ivme kazandırarak daha gayretli bir şekilde çalışalım. Seçime girdiğimiz 85 merkezde durmadan çalışıyoruz. Son hafta elimizden geleni yapalım halkımız bizi tercih edecektir. Biz bu yolda kesinlikle sonuca kilitlenmiyoruz. Sonuç bizim için olmazsa olmaz değil. Müslüman her alanda Müslüman olmak neyi gerektiriyorsa biz her alanda olduğu gibi siyasette de İslami hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz koyacağız.” 

Aşkın, Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve Tuşba Belediye Başkan adayı Faruk Tasan’la birlikte daha sonra İskele Mahallesi’nde kahvehanede mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 

Vatandaşlara hitap eden Hür Dava Partisi Aşkın şunları söyledi:  “Hür Dava Partisi olarak bu iki şeye dur demek için yerel yönetimlere talibiz. Yereli, yerli yönetir. Yerli Müslüman halkı yerli Müslüman halk yönetir. İslam’da öyle bir yönetim var ki, Hz. Ömer’in Huzeyfe’yi vali olarak tayin ederken, gittiğinde bindiği merkebin iki yıl sonra dönerken yine aynı merkep ile döndüğü gibi halkın malını kendi makamı ve çıkarları uğruna kullanmayan adil kişilerin adaletle yönetim şeklidir. İşte HÜDA PAR’ın kadroları böyle bir anlayışa sahiptir. 

Başkanım seçildiği gibi rozetini çıkarıyor herkesin belediye başkanlığını yapacak. Belediye herkese açık olacak. Biz bu vesileyle halkımıza hizmet doğrultusunda kimsenin yapamadığını yapacağız inşallah. Eğer hak ve hakkaniyetle belediye yönetilmezse yönetim elden ele değişir.” 

Tuşba Belediye Başkan adayı Faruk Tasan, mahalle sakinlerine kendilerine vakit ayırdıkları için teşekkürlerini ilettikten sonra HÜDA PAR heyeti mahalle sakinleriyle vedalaşarak ayrıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir