• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
`Mustazaflık Bize Biçilen Bir Gömlek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi, Mustazaflar Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Cemiyet binasında, yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, Rıdvan Aksu Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programda söz alan araştırmacı Ahmet Yeşilkaya, “Biz tarih boyunca dünyada mustazaf bırakılmış insanların başlarına gelenleri hatırlayarak ders çıkarmak ve örnek almak için bu etkinliği düzenledik. Yakın tarihten geçmişe doğru bir yolculuk yaptığınız zaman İslam’ın var olduğu süreçte, baskı, zulüm ve işkencelerin hiç eksik olmadığını göreceksiniz. Örneklendirmenin, misal vermenin, ibretlik olayların en kolay ulaşıldığı konular, belki de Müslümanlara reva görülen zulümleri anlatan konulardır.” şeklinde konuştu. 

“Mustazaflık bize biçilen bir gömlek”

Yakın tarihte Saddam Hüseyin tarafından Halepçe’de gerçekleştirdiği katliama değinen Yeşilkaya, “Oradaki Kürtlerin hedef olarak seçilmelerinin tek sebebi dindar olmalarıydı. Mustazaflık günümüze kadar bize biçilen bir gömlekti. Hala da giymeye devam ediyoruz.” dedi. 

Günümüzde yaşanan zulüm ve katliamlara da değinen Yeşilkaya, “Suriye’de, Filistin’de ve Irak’ta kardeşlerimizin çektikleri tüm dünyanın gözleri önünde cereyan etmektedir. Coğrafyamızdan uzaklaştıkça Arakan, Çeçenistan, Afganistan ve Afrika gibi birçok yerde zulüm gören topluluklar hep Müslüman olanlardır. Yaşanan bu kötü durumlardan kurtuluş reçetesi İslam’dadır. Müslümanlar birleşip yekvücut oldukları zaman Allah’ın izniyle onlara hiçbir zalim karşı çıkamayacaktır.” dedi. 

Grup Kervan’ın ezgileriyle renk kattığı etkinlik, yapılan duanın ardından son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir