• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...

BİNGÖL - Tüketici Koruması Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdulvahap Tanık, Bingöl’de yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Bingöl Tüketici Hakem Heyetinin insan odaklı bir hizmet anlayışıyla tüm tarafların haklarının korunması hususunda hassasiyeti temel ilke kabul ettiğini ifade eden Tanık, “Bir toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişebilmenin temel öğesinin bilinçli tüketici olduğunu söyledi.

 

Bingöl’de nihai durum itibariyle tüketici bilincinin iyi düzeyde geliştiğine değinen Tanık, hakem heyetine 2013 yılında 5 bin 230 başvurunun yapıldığını belirtti.

 

 2014 yılı Mart ayı itibarıyla 3 bin 400 başvuru bulunduğunu ifade eden Tanık,  “Rahat, kolay ve masrafsız çözüm organı olan hakem heyetlerinin kararları icra ve iflas kanuna tabi olup, uyuşmazlığın çözümü için hakem heyeti kararları kesin ve bağlayıcıdır. Mal ve hizmet alımlarında oluşabilecek uyuşmazlıkların ve mağduriyetlerin çözüm organı Hakem Heyetleridir. Tüketici Hakem Heyetleri İllerde Ticaret İl Müdürlüklerinde, ilçelerde kaymakamlıklarda faaliyetlerini yürütmektedirler. İl Müdürlüğümüz tüketici bilincini geliştirmek adına “Hayat Okulda Başlar” düşüncesini dikkatine alarak 15-21 Mart Tüketici Koruma Haftası münasebetiyle İl genelinde birçok lise ve ortaokullarda “Tüketici Hakları, Tüketici Bilinci ve Hak Arama Yolları” konulu bilgilendirme çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı yeni tüketici yasasıyla tüketicilerin tüm hakları daha güçlü ve etkin bir şekilde korunacağını kaydeden Tanık, “Bilinçli tüketici sağlıklı ekonominin temelidir. Bilinçli üretmek, bilinçli tüketmek ve bilinçli hak aramak düzgün bir toplumun temel öğesidir. Bu bağlamda her birey birer tüketici olduğundan tüketici hakları konusunda herkesin bilinçli ve duyarlı olmaları temennisiyle tüm tüketicilerimizin ‘Tüketici Koruma Haftasını’ kutluyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)