• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Tarihi çarşıda 2 bin 450 işyeri restore edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bedesten’de yürütülen çalışmalar kapsamında 2 bin 687 işyerinin restorasyonu tamamlandı. Çarşı esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten’de yapılan çalışmayla Konya tarihine, kültürüne hizmet ettiklerini söyledi.

 

Tarihi Konya çarşısının Türkiye’de marka olması için çalıştıklarını belirten Akyürek, yürütülen projenin sonraki etaplarıyla birlikte 100 milyon lirayı bulacağını ifade etti.

 

Şu ana 2 bin 450 işyerinin restorasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Akyürek, "Bin 400 tanesi zemin kattaki dükkânlardan oluşuyor. Çalışmalarda 530 ton demir, 110 ton alüminyum, 53 bin metrekare çatı kaplama, 10 bin metrekare kepenk yapıldı. Bugüne kadar bin 50 metre kanalizasyon, bin 175 metre telekomünikasyon ve sinyalizasyon, 13 bin metrekare doğal taş döşemesi, 4 bin 500 metre sundurma, 10 bin metrekare cam imalatı yapıldı. Buradaki çalışmayı birlikte hareket etmesek başaramazdık. Bundan sonraki etaplarda da aynı şekilde esnafımızla birlikte hareket edeceğiz.” dedi.

 

Bölgedeki altyapı çalışmalarının büyük bir titizlikle ilerlediğini, su, kanalizasyon, fiber optik kablo, elektrik, doğalgaz, Telekom gibi alanlarda birçok farklı kuruluşun çalıştığını hatırlatan Akyürek, projenin devamında Bedesten’den Mevlana’ya kadar olan alanı ve Alaaddin Caddesi cephe düzenlemelerini gerçekleştireceklerini ifade etti.   (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir