• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
"Çöp vahşetini süratle çözeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Harmandalı Çöp Depolama Alanı’nda incelemelerde bulundu.

 

Çöp sorununun İzmir’in dev sorunlarından biri olduğuna işaret eden Özüdoğru, Harmandalı’nda bulunan çöp depolama alanında konuştu. Çöp alanının durumunun çok üzücü ve endişe verici olduğunu kaydeden Özüdoğru, “Çöp bölgesi yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Sağlığı tehdit ediyor, çevreyi tehdit ediyor. Metan gazları çıkıyor. Tam bir medeni vahşet.” dedi.

 

İzmirlilerin kendisine görev vermesi halinde buradaki medeni vahşeti medeni bir güzelliğe döndüreceğini iddia eden Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Özüdoğru, “30 ilçe başkanıyla bir araya gelerek dört ayrı merkezde çöp depolama alanları kuracağız. Bu kuracağımız çöp bertaraf ve rehabilitasyon merkezleri orada yaşayan halkımızın hiçbir tanesini ne koku olarak, ne pislik olarak rahatsız etmeyecek şekilde en modern teknoloji kullanılarak yapılacak. Katı atık bertaraf tesisleriyle çöplerimizi geri dönüşüm yolunda gerek gübre olarak, gerek enerji olarak, gerekse başka ekonomik faydalarını da halkımıza geri kazandıracağız. Bu konuyu süratle ve en mükemmel şekilde çözeceğiz. Çöp depolama merkezi kurulacak ilçelere bu tesisin maliyeti kadar ek yatırım yapma sözünü vererek bu konuyu onların da kabulüne, oradaki halkın onayına sunarak bu sorunu tarihe gömeceğiz.” ifadelerini kullandı.  (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir