• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Türkiye'nin özüne dönüşünden rahatsızlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Batman ve Mardin Eğitim Bir Sen genişletilmiş il divan toplantılarından sonra Bingöl’e gelen Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur Sen Bingöl İl Divan Toplantısına katıldı.

 

Genç Memur Sen Bingöl İl Divan Toplantısında konuşan Çakırcı, 17 Aralık operasyonu ve Gezi olaylarını değerlendirdi.

 

 “Küresel düzene hayır diyen bir topluma yapılan bir operasyondur”

Yapılan operasyonun sadece Başbakana ve Hükümete yapılan bir operasyon olmadığını savunan Çakırcı, “Bu operasyon sesini yükselterek küresel düzene ‘Hayır’ diyen bir topluma yapılan bir faaliyettir. Gezi eylemlerindeki mesele, nasıl bir ağaç meselesi değilse 17 Aralık operasyonun da yolsuzluk veya dershane meselesi olmadığının akıl sahibi her insan farkındadır.’’’dedi.

 

“Uluslararası güçler, Türkiye’nin özüne dönüşünden rahatsız”

17 Aralık operasyonun uluslar arası bir girişim olduğunu savunan Çakırcı, “Bu operasyonlardaki amaç; içerde kardeşkanının ve gözyaşının dökmesinin engellenmesi için başlatılan çözüm sürecini sekteye uğratmaktır. Buradaki rahatsızlık başörtüsü sorununun çözümüne duyulan rahatsızlıktır. Buradaki rahatsızlık ezilen bir ümmetin sesine Anadolu insanının kulak kabarmasıdır. Uluslararası güçler Türkiye’nin değerleriyle barışmasından özüne dönüşünden ve büyümesinden rahatsızdır. Bunun için burada şunu çok iyi görüyoruz ki operasyonların arakasında emperyalist güçler vardır. Bu güçler içerdeki maşaları ile bize ders vermeye kalkışmışlardır. Ama bunların unuttuğu birçok şey var. Anadolu insanının onurlu olduğunu unutmuş olmalarıdır. İradesine sonuna kadar sahip çıkacağını bilmeyecekleri kadar zavallı olduklarıdır.” İfadelerini kullandı.

 

‘’Bu alçaklığı sergileyenlerden hesap sorulmalıdır’’

 Ülkemizdeki binlerce telefon hattı okyanus ötesine bağlandığı söylentilerine değinen Çakırcı, “Bu telefonların dinlenmiş olmasının son derece vahim bir durumdur. Bu dinlemeler ile devletin ve bireylerin haremi şerifine girilmiştir. Özeline girilmiştir. Bu alçaklığı sergileyenlerden hesap sorulmalıdır.”dedi.

 

“Türkiye’de bazı konularda gelişmeler var”

Çözüm sürecinin başlaması, başörtüsü yasağının kaldırılması gibi adımlar ile Türkiye’nin günahlarından arınmaya başladığını belirten Çakırcı, yeni eğitim sisteminde Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinin artık okullarda seçmeli olduğunu, İmam Hatip Liselerinin önünün açıldığını ve kat sayı sorunun çözüldüğünü söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir