• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformundan saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü; son zamanlarda siyasi partilere, derneklere ve mütedeyyin şahıslara yönelik PKK/BDP tarafından yapılan saldırıları kınamak amacıyla Balıklı Parkı’nda kitlesel basın açıklaması yaptı.

 Muhammed Yıldız hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını okuyan Gaziantep İhlâs-Der Başkanı M. Faik Doğan, sözlerine “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor” ayeti ile başladı.

Yaptıkları basın açıklamasının nedenini paylaşan Doğan, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde İslami faaliyetlerde bulunan İlim-Der, Yusuf-Der, Sahabe-Der gibi sivil toplum kuruluşlarına, medreselere,  mütedeyyin insanlara, başörtülü bayanlara ve siyasi partilere özelde ise kendisine İslam’ı referans alan Hür Dava Partisine alçakça yapılan sözlü ve fiili saldırıları kınama amacıyla toplanmış bulunmaktayız.”dedi.

 “Halkımız, rejimin zulmü yetmezmiş gibi örgütçüklerin baskı ve sindirmeleriyle adeta kan ağlamaktadır”

Bölge halkına yönelik tüm saldırıları kınadıklarının altını çizen Doğan, “Son günlerde PKK/BDP çetelerin tarafından Müslüman halka karşı yaptıkları sindirme faaliyetlerini lanetliyoruz. Yüzyıla yakın bir süredir rejimin açık ve gizli her türlü zulmüne uğramış Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkı, yıllardır rejimden çektiği zulümler yetmezmiş gibi on yıllardır örgütçüklerin baskı ve sindirmeleriyle adeta kan ağlamaktadır. Daha güç ellerine geçmediği halde, zalim despotların Müslüman halka reva gördüğü baskı, şiddet, şantaj, adam kaçırma, öldürme gibi her türlü yol ile Müslüman halkı sindirmeye ve kendilerine boyun eğdirmeye çalışan bu zihniyeti bir kez daha burada lanetliyoruz.”ifadelerini kullandı.

 “Bir yapının bir diğerini terör faaliyetleriyle sindirmeye çalışması asla kabul edilemez”

Herhangi bir yapının bir diğerini terör faaliyetleriyle sindirmeye çalışmasının asla kabul edilemeyeceği kaydeden Doğan, “Dolayısıyla herhangi bir düşünce ve yapının bir diğerini terör ve tedhiş faaliyetleriyle sindirmeye çalışması asla kabul edilemez. Askeri ve silahlı hiçbir faaliyeti olmayan STK`ları sırf kendilerinden olmadıkları, kendileri gibi düşünmedikleri için birkaç zavallı ve kandırılmış özürlü çocuğun eline molotof ve ses bombaları vererek bu tür kurumlara saldırtmak alçaklıktır,  korkaklıktır,  eşkıyalıktır, teröristliktir. Saldırıyı gerçekleştiren zihniyet kendisiyle çelişmektedir. Devleti, düşünce ve kendini ifade etme, inancını özgürce yaşama ve örgütlenme hakkına müdahale etmekle suçlayan bu güruh,  Müslüman halkı adeta köleleri ve müritleri görmekteler. Daha güç ellerine geçmeden halka nasıl bir gelecek yaşatacaklarının işaretlerini vermektedirler. Düşünce özgürlüğü olmayan, kendini ifade etmeyen, örgütlenme hakkı olmayan, inancını yaşama hakkı olmayan kapkaranlık bir gelecek oluşturmak için haince ve despotça saldırılar yapmaktadırlar.” dedi.

  “Yetkililerin duyarsızlığı, yapılan saldırıları adeta teşvik ediyor”

Yetkililerin duyarsız davrandığını ifade eden Doğan, “Devletin çözüm süreciyle birlikte sözüm ona ilişkileri bozmama politikası ve kolluk kuvvetlerinin de saldırılar bize yönelmesin de ne olursa olsun çabası, kendilerine yönelmediği sürece sivil toplum kuruluşlarına, medreselere,  mütedeyyin insanlara, başörtülü bayanlara ve siyasi partilere özelde ise kendisine İslam’ı referans alan Hür Dava Partisine yapılan saldırıların faillerini yakalamak istemeyişleri veya gönülsüz davranmaları, çeteci yapılanmaları adeta teşvik etmekte ve azdırmaktadır. Güvenlik güçlerinin görevi, halkın huzur ve güven içinde faaliyet göstermesini sağlamak, bir suç işlenmişse kim tarafından yapılmışsa ve kime karşı yapılmışsa faillerini bulmaktır. Ancak özellikle yapılan yüzlerce saldırıdan birinin bile faili bulunmamıştır. Bu ise zihinlerde birçok soru işaretinin oluşmasına yol açmaktadır. Amaçları bu tür olaylarla Müslüman halkı korkutup sindirmek olan bu çeteler bilsinler ki, Van’da Başörtülü bacılarımıza ve parti broşürü dağıtan HÜDA PAR üyelerine yapılan bıçaklı saldırıları Müslüman halkımız hiçbir şekilde kabul etmeyecektir. Ahlaktan ve insaniyetten nasibini almamış PKK/BDP çeteleri bu yaptıklarıyla kendi yapılarını  da yok edecektir.” İfadelerini kullandı.

 “Her kesimi insiyatif almaya davet ediyoruz”

Basın açıklamasının sonunda her kesime çağrıda bulunan Doğan, “Müslüman halkın isteği ve arzusu, yıllardır susamış olduğu dinini ve inancını güven içinde yaşama isteğidir. Sivil Toplum Kuruluşlarına, siyasi partilere, kanaat önderlerine çağrımız şudur ki; Yaşadığımız coğrafyayı bir gemiye benzetirsek bu gemide hepimizin beraberce yaşadığını asla ve asla unutmamamız lazımdır. Bu gemideki herhangi bir delik gemideki herkesi etkileyecek sonuçlara yol açacaktır. Bu nedenle bu tür saldırıları durması için her kesimi inisiyatif almaya davet ediyoruz.” dedi.

Basın açıklaması, İbrahim Akbalık Hocanın yaptığı dua ile son buldu. Basın açıklaması sırasında, sık sık tekbir getirip slogan atan topluluk, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir