• DOLAR 32.53
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2429.007
  • ...
Devletin içerisinde birden fazla paralel yapı vardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da partisinin düzenlediği miting sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, devlet içerisindeki paralel yapılanmalara dikkat çekerek, devlet içerisinde birden fazla paralel yapı olduğunu söyledi.

Devlet içerisindeki paralel yapılanmaların birileri tarafından seçim malzemesine dönüştürüldüğünü söyleyen Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “17 Aralık`ta bazı paralel yapılanmalardan bahsediliyor. Biz diyoruz ki, Cumhuriyet kurulduğundan beri sürekli paralel yapılar var. Fakat bugün birileri bunu çok fazla gündeme alıyor. Bugün seçim malzemesi bu olmuş, üslup çok sert. Tabanı Müslüman iki grup birbirlerine karşı çok sert söylemlerde bulunuyor.  Müslümanların kalplerini, birbirlerinin kinleri ile doldurmak doğru bir üslup değil. Doğru bir yaklaşım değil. Keşke üslup bu kadar sert olmasa.  Siyasetçilerin kendi aralarında ki bu üslubunu da çirkin buluyoruz. İnşallah biz bu yanlışlara düşmeyeceğiz. Aynı üslubu kullanmayacağız.”

"Peşinen kimseyi suçlu kabul etmiyoruz"
Devlet içerisinde yapılanmalar var diye yolsuzlukların üzerinin örtülmemesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Hiç kimsenin devlet içerisinde paralel bir devlet kurma, yargıyı, polisi veya maliyeyi ne olursa olsun kendi yandaşlarına, kendi menfaatleri için kullanma gibi lüksü olamaz. Böyle yapanlar varsa bunu ortaya çıkarmak, hak ettikleri cezayı vermek de devletin görevidir. Ama bu devlet içerisinde yapılanmalar var diye, bu da yolsuzlukların üzerini örtme gerekçesi olamaz. Varsa yolsuzluk yapanlar onların da üzerine gidilmeli bunlar da açığa çıkarılmalıdır. Peşinen kimseyi suçlu kabul etmiyoruz. Yolsuzluk araştırılsın, yapan her kimse hak ettiğine kavuşsun." diye konuştu. 

(A.Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir