• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Yapıcıoğlu: `Zalimlerin uykusunu kaçıran tek partiyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Basın Kavşağı Meydanı’nda on binlerin “Batman seninle gurur duyuyor” sloganları arasında konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, kalabalığa hitaben “Kendi davanızla, kendi fikriyatınız ve inancınızla gurur duyun. Ben de sizin gibi sıradan bir insanım” dedi.  Batman halkının HÜDA PAR’ı istediğini dile getiren Yapıcıoğlu, partinin Batman belediye başkan adayı Aydın Gök’ü kastederek “Şu an gördüğüm tablo kardeşimizin bu işi bitirdiğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı. Şölen havasında geçen ve halkın büyük ilgi gösterdiği mitingde sık sık slogan atan kalabalık,  “Zalimlerin Uykusunu Kaçıran Tek Partiyiz, Bese Derdé we Bese, Müslüman Ne Bé Kese”, “îdi HÜDA PAR Heye, Pışta Mazlumeye”, “Beklenen Hizmet HÜDA PAR’la Gelecek”, “ Ki BıXüdaRabe, Em Ji Perene” yazıları ve “HÜDA PAR’a Merhaba Eskilere Elveda”, “HÜDA PAR Gelecek Batman Hizmet Görecek”, “Batman Sizinle Gurur Duyuyor”, “Zulmün Tahtını Hür Başkanlar Kıracak” pankartları taşıdı.

“Kimler milleti için çalışıyor artık bu millet gördü”

Halkı; Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere dört dilde selamlayarak konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu şöyle konuştu:  “Şu anda sizi bu meydanda toplayan kalplerinizi birleştiren Allah’tır. Sizleri birleştirmek için dünyanın tüm hazinelerini harcasak başaramazdık. Çünkü kalpleri birleştiren Allah’tır. Allah dilediğini aziz, dilediğini de zelil eder. Bizler sadece Allah’a kul olur sadece ona ibadet ederiz. Rab olarak da sadece Allah’ı biliriz. Tüm güzelliklerin ve gururun kaynağı O’dur. Bizler aciziz. Ne olduysa neler olduysa Allah yaptı. Bu meydan Allah’ın vaadinin tamamlanmasının delilidir inşallah. Bizler yola çıktığımızdan bu yana sürekli iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Ama Allah azizdir ve dilediğini aziz eder dedik. Seçime az bir süre kaldı. Siyasi partiler bu koltuklara oturmak için birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya sererek yola koyuldular. Ama bizler bu üslubu değiştirdik.  Bizler temiz siyaset ve dürüst adalet ile yola çıktık. Bu iftiraların sebebi de işte budur. Çünkü bizler referansımız İslam’dır dedik. Bu da bunu gerektirir ki, bizler kimseye yalan söylemeyeceğiz, iftira atmayacağız. Çünkü bizler Müslümanız. Diğer partiler aralarında kirli bir çekişmeye girişiyor. Kendilerine savaşacak bir grup, bir siyasi parti arıyorlar. O yüzden de bizlere kara çalıyorlar. Gençliğimizin inancını kirletiyorlar. Ama artık maskeniz düştü diyoruz. Artık bu gençliğin, insanlığın, inancını değiştiremeyeceksiniz. Millet artık gördü, kimler hizmet görüyor, kimler milleti için çalışıyor artık bu millet gördü. Allah’ın nuru ile bakan bu aziz millet oyunları gördü ve yürütülen oyuna düşmedi ve düşmeyecek de inşallah” diye konuştu.

“Zalim hasmımızdır, zalime ve zulme düşmanız”

Bu memlekette yüzyılı aşkın bir süredir yaşanan en büyük sorunlardan birinin de Kürt sorunu olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bize göre bu sorunun asıl sebebi şudur. Her şey bir düzen içinde yaratıldı dedik ya, işte ne zaman insanlar düzene karşı çıktı. Zulüm etmeye başladıysa bu sorun başladı. İnandığımız dinin Peygamberi, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmayın diyor. Bu hadisle amel edilseydi işte bu sorun ortaya çıkmazdı. Bizlerin reçetesi İslam’dır. Allah’ın ipine topluca sıkı sıkıya sarılmaktır. Kurtuluşumuz buradadır. Züllümden kurtuluşun yanlış reçeteleri daha büyük zulümler getirebilir. Zulmün renginin önemi yoktur. Zalim hasmımızdır. Zalime ve zulme düşmanız. Zalim hasmımızdır. Zalime ve zulme düşmanız. Bizler İnşallah Zalime ve zulmüne dur diyeceğiz” diye konuştu.

“Kime oy veriyorsanız verin, bu kötü gidişatı durdurun”

Oy vermenin büyük bir mesuliyet olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, “Tüm Müminlere sesleniyorum. Kime oy veriyorsanız verin, bu gidişatı durdurun. Elinizle veya dilinize buna dur deyin. Bizler bunu elimizle, dilimizle düzeltmek için sizlerden destek istiyoruz. Birleşin ve destekleyin. Burada toplanan kişiler toplanacağı şemsiyeyi belirlemiştir. HÜDA PAR şemsiyesi altında kardeşçe birleşelim. İçinde olduğumuz zulüm ve zillet bizlere yakışmıyor. Güçlerinizi birleştirin ve bu münkeratı elinizle düzetmeye muktedir olasınız. O zaman işte Allah’ın katına rahat bir gönül ile çıkın. Allah katında yapabildiğimizi yaptık bize merhamet et diyebilelim. Allah bizlere öyle bir güç versin ki tüm dünya zalimlerine diz çöktürüp tüm Müslümanları, mazlumları ayağa kaldıralım. Çünkü adalet ve hidayet güneşi doğdu. Güneşin doğma vakti geldiyse arık bunun önünde duracak beşeri bir güç yoktur. Çağdaş Nemrut ve Firavunlara diyoruz ki, doğudan doğan güneşi batıdan getirebiliyorsanız hadi getirin. Ama yapamazlar” dedi.

“Sandıkta milletin iradesini koruyun”

Seçimlerde halkı geleceğini seçeceğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Önümüzdeki seçimde sadece belediye başkanınızı seçmeyeceksiniz. Kendinizin, çocuklarınızın ve gençliğinizin de geleceğiniz seçeceksiniz. Sandıklara gidelim. Bir oyu dahi kullanmamazlık etmeyelim. Ve şu son hafta daha önce çalıştığınızdan daha çok çalışın. Seçim günü sandıkta milletin iradesini iyi koruyun. Kendi parti oylarınızı koruyun demiyorum, milletin iradesini koruyun diyorum. Adayınız Aydın Gök kardeşimi 40 yıldır tanıyorum. Okulda da aynı sırada oturduk. Onu bu kadar yakındır tanıyorum. Yine onun babasını da Batmanlılar iyilikle yâd ediyor. İşte bu kardeşim de babasından daha iyi hizmetler sunacak İnşallah. Şu an gördüğüm tablo kardeşimizin bu işi bitirdiğini gösteriyor. Prosedürler olmasa bu platformlardan inerek kardeşimi asıl yerine götürürdüm” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gök: "5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin"

Belediyeyi hizmet makamları olarak gördüklerini belirten HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Aydın Gök ise "30 Mart günü, 5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin" uyarısında bulundu.

Sanatçıların marşlarıyla coştuğu kalabalığa seslenen Batman HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Aydın Gök “Referansımız İslam’dır, siyaset anlayışımız İslam’dır, yönetim anlayışımız İslam’dır, muhalefet anlayışımız İslam’dır. Hizmet anlayışımız, yönetim anlayışımız da İslami olacak “ dedi.

“Bu kardeşliğin ve umudun tablosudur”

Miting alanında gördüğü kalabalık tablodan dolayı Allah’a hamd ederek konuşmasına başlayan HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Aydın Gök, “Bu kardeşliğin tablosudur, bu umudun tablosudur. Bu hasretle beklenen, uğrunda türlü eziyetlerin, meşakkatlerin, muhaceratların, zindanların, şehadetlerin yaşandığı kurtuluş umudunun tablosudur. İşte özlenen Batman, toprağı bereketli insanları mübarek Batman. İşte Selahaddinlerin, Saidlerin, Salihlerin ve Hüseyinlerin, Rehberlerin ve Şehitlerin memleketi Aziz Batman.” ifadelerini kullandı.

“Batman gençliği ahlaki çöküş ile karşı karşıya”

Batman’a hizmetin yapılmadığını belirten Gök, “Henüz metropol olmamış. Yaklaşık 350 bin nüfuslu bir kentte, altyapı yetersizliği, ulaşım keşmekeşliği, çevre kirliliği, suç oranlarının artması, esrar ve uyuşturucu kullanımının artması, yeşil alanların azlığı, inancına ve kültürüne yabancılaşmış, kimlik bunalımı yaşayan gençleri artması, bir garabet bir acayiplik değil de nedir? Biz bunu 3 dönemdir iktidarları ellerinde bulunduran merkezi hükümetin ve özellikle yerel yönetimin samimiyetsizliği, basiretsizliği ve ihaneti olarak görüyoruz. Siz hangi yüzle bu halkın karşısına çıkıp da tekrar yönetime talip olabiliyorsunuz? Trilyonluk asfalt plentini başka bir belediyeye hibe edip market poşeti büyüklüğündeki asfalt torbalarıyla yama yapmaya çalışıyorsunuz. Batman nüfusuna göre en az 10 adet bulunması gereken JCB yani kazıyıcı yükleyiciden sadece bir tane var ve müteahhitler altyapı hizmeti için müracaat ettiklerin de o da bozuk diyorsunuz. Fakat yine başka bir belediyeye sıfır kilometre 72 plaka anahtar teslimi otobüs hibe ediyorsunuz. Temel belediyecilik hizmetlerini ihmal edip sözde sanatsal faaliyetlere, festivallere ahlak bozucu panellere bol bol para harcayabiliyorsunuz. Bu halkın inancı ve kültürüyle hiçbir alakası olmayan ve halkı uyutmak için elinde saz, ninni söyleyip halkı uyutmaya çalışan heykellere milyarlarca para harcayabiliyorsunuz. Müteahhitlerimizin hayırlı projelerine çıkar beklentisiyle ruhsat vermezken her yerde mantar gibi büyüyen içki mekânlarına hak etmedikleri halde rahatlıkla ruhsat verebiliyorsunuz” diye ifade etti.

“5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin”

Belediyeyi hizmet makamları olarak gördüklerini ifade eden Gök, “Kesinlikle partizanlık, tarafgirlik yapmayacağız. Ve bir itfaiye eri anlayışıyla çalışacağız. Biz belediyelere yetim malı gibi sahip çıkacağız. Ve  `Rüşvet alan da veren de mel’undur` Hadisini tekrar astıracağız. Biz hizmet bir lütuf değil hakkınızdır diyoruz. Ve size patron olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. Ve inşallah size bilmediğiniz haklarınızı dahi hatırlatmaya hayal edemeyeceğiniz hizmetleri vermeye geliyoruz.

Son olarak aziz halkımıza şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum: Bir derdiniz, hastalığınız var bir doktora gittiniz, ilaç yazdı, tedavi verdi, fakat tedavisi işe yaramadı. Bir daha gittiniz yine olmadı. Tedaviniz için aynı doktorda ısrarcı olmak ne kadar akıllıca olur. İşte aziz hemşerilerim, 3 dönemdir derdinize çare olmadıkları gibi sıkıntılarınızı daha da artıran insanlarda ısrarcı davranmak ne kadar doğru olur. İkincisi, hiç biriniz evinizin anahtarını, işyerinizi veya kasanızı akrabanız da olsa, kardeşiniz de olsa bir hırsıza bir dengesize teslim eder misiniz? Peki, Allah aşkına hepimizin, çoluk çocuğumuzun maddi ve manevi geleceğinin anahtarlarını nasıl kendi irademizle dürüst olmayanlara rahatlıkla teslim edebiliyoruz.”  diye konuştu.

Gök, toplanan kalabalığa “30 Mart günü, 5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin” hatırlatmasında bulunarak konuşmasına son verdi.

Coşku dolu bir havada geçen miting programı edilen dua ve seslendirilen marşların ardından sona erdi.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir