• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...
Otel inşaatında göçük!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bodrum`un Kumbahçe Mahallesi`nde bir otelin inşaat çalışmaları sırasında meydana gelen göçük sonrası 2 ev hasar gördü. Bir evin yan duvarı tamamen yıkılırken, bir evin ise duvarlarında çatlak oluştu.

Şiddetli bir gürültü duyan mahalle sakinleri ve evin içerisinde oturanlar deprem olduğunu sanarak kaçışmaya başladı.

Bir anda yıkılan duvarların sonucunda mahalleyi toz bulutu kapladı. Daha sonra yıkılan evin içerisinde bulunanlar balkon duvarından geçerek kendilerini kurtardı. Belediye ise olay yerine gelerek hasar tespit çalışmaları yaptı. İnşaatı durduran Bodrum Belediyesi yetkilileri daha sonra kepçelerle göçüğün devam etmemesi için duvarlara dolgu yapmaya başladı.

Otel inşaatının mühendisi ve müteahhidi olan Selman Elvan, su borusunun patlaması sonucunda toprak kaymasının meydana geldiğini belirterek, “Su borusu patladı bir anda toprak kaymaya başladı ve bir evin yan duvarı çöktü. Biz de hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarını durdurup çöken alana dolgu yapmaya başladık” dedi.

Bodrum Belediyesi Başkan vekili Halit Özkaplan ise inşaatın yapım aşamasını durdurduklarını söyleyerek, “İnşaat çalışması sırasında bir göçük meydana geldi bir evin yan duvarı tamamen çöktü. Biz de olay yerine gelerek hasar tespit çalışmaları yaptık. Mağdur olan ailelerin mağduriyetleri giderilecek. İnşaatı durdurduk dolgu çalışması yapıyor ekiplerimiz. Ev tamamen yıkılmadan kurtarmaya çalışıyoruz. Tam tutanağı pazartesi güne elimizde olacak ne kadar hasarın olduğunu tespit edeceğiz” dedi.

Olay anında insanları kurtaran Ahmet Öztürk isimli vatandaş ise bir anda çok yüksek bir ses duyduklarını ifade ederek, “Biz yan tarafta oturuyorduk. Bir gürültü duyduk. İnşaat çalışmasında dinamit patlattı sandık. Koştum geldim. Evin duvarları çökmüş. İçerideki insanlar bağırıyordu. Bir kişi ise en üst kata çıkmış aşağı atlamaya çalışıyordu. Hemen yan balkonun demirlerini kestik. İnsanlara ulaştık. Herkesi sağ salim bulundukları noktadan çıkardık” dedi.

Öte yandan, Bodrum Arama kurtarma ekipleri, polisler ve zabıtalar çevrede güvenlik önlemi aldı. Göçükte yaralanan olmazken, vatandaşlar göçük olan bölgeden uzaklaştırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir