• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Suriyeli aileye yardımlar gelmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Suriye’de yaşanan iç karışıklıklardan dolayı Türkiye’ye sığınan bir aile, soluğu Bursa’da aldı. Mülteci durumunda olan üç çocuklu ailenin tek umudu ise duyarlı vatandaşlardan gelecek olan yardımlar.

 

İLKHA muhabirinin Bursa Umut Kervanı yardım derneği aracılığıyla ulaştığı ailenin dramı adeta yürek burkuyordu. Söz konusu ailenin mağduriyetini gündeme getirdikten sonra kendilerine duyarlı vatandaşlar tarafından şefkat eli uzandı.

 

Yapılan yardımlar ve ailenin son durumu hakkında bilgi edindiğimiz Bursa Umut Kervanı Yardım Derneği Başkanı Abdurrezak Arslan, “Tespit etmiş olduğumuz mağdur aileye bu ay yardım amacıyla Derneğimize bin lira bağış yapıldı. Ayrıca verilen nakit para dışında bizler de Derneğimiz bünyesinde açmış olduğumuz Gıda Bankasından da gıda yardımında bulunduk” dedi.

 

Kurmuş oldukları ‘Gıda Bankacılığı’ sistemi sayesinde daha fazla muhtaç kişilere ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Arslan, şöyle devam etti: “Bizler inancımız gereği komşusu aç iken tok yatan insanlardan olamazdık. Ülkemizde mevcut işsizlik sorunları yüzünden zaten yeteri kadar muhtaç aile varken, bir anda mülteci durumuna düşen Suriyeliler’in durumu üzerine kendimizi daha etkili çalışmalar içersine girmek zorunda hissettik. Bu bağlamda Derneğimizde oluşturduğumuz ‘Gıda Bankacılığı’ sistemi ile daha fazla muhtaca daha kısa sürede ulaşmayı planlıyoruz” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir