• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Türkiye Peygamberine sahip çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Fatih Medreseleri Van Şubesi tarafından  `Türkiye Peygamberine Sahip çıkıyor’ adlı bir program düzenlendi. Bir düğün salonunda gerçekleşen ve birçok siyasinin de katıldığı program Hafız Muhammed Oruç’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan Fatih Medreseleri Van Sorumlusu Ahmet Özcan, Türkiye geneli ve Van’da yaptıkları faaliyetlerden söz etti.

Özcan Allah Resulü (sav)’in hayatından örnekler vererek Müslümanların yaşantılarında Allah resulünü örnek almaları gerektiğini söyledi.

Daha sonrasında ise Fatih Medreseleri hocaları sırasıyla Efendimiz (sav)’in hayatının farklı yönleriyle ele aldı.

Sırasıyla, İbrahim Dülger Hoca Peygamber efendimiz (sav)`in ibadet anlayışını,  Saffet Umul Hoca Peygamber efendimiz (sav)’in Ticaret anlayışını,  Nafi Yazıcı Hoca Efendimiz (sav)’in Gençliğini, Muhammed Oruç Hoca aile Hayatını ve Hasan Yakup Mantar Hoca ise peygamber efendimizin Allah yolunda çektiği eza ve cefaları konulu birer konuşma yaptı.

Talebelerden ise Yusuf Taşkıran peygamberimizin çocukluğunu, Adem Gürgen Peygamberimizin(sav) çocuklara karşı davranışını ve Ömer Faruk Bayaral da çocuk yetiştirme ile alakalı ayet ve hadisi şerifleri anlatan birer konuşma gerçekleştirdi.

Ayrıca Fatih medreselerinde öğrenim gören ve yaşları 5 ile 7 arasında 12 çocuk ise yaptıkları sunumla büyük teveccüh kazandı.

Program Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendinin telekonferans yöntemi yaptığı konuşma ve dualarla devam etti.

Akabinde kürsüye çıkan HÜDA PAR Van Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Mehdi Oğuz, bir Müslüman olarak İslamın nuruna sahip çıkıldığında Sahabelerin sahip olduğu izzete ve şerefe sahip olunabileceğini belirterek, tek kurtuluş adresinin ise Peygamber Efendimizi hayatımızın her alanına yerleştirmek ve ona göre hareket etmekten geçtiğini ifade etti.

Daha sonra konuşan CHP Tuşba Belediye başkan adayı Taner Coşkun ise Fatih Medreseleri yetkililerine teşekkür etti.

Program çekilişle 20 kişiye hediyeler dağıtması ile son buldu.

(Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir