• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman `HÜDA PAR` diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-  HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Batman’da düzenlediği mitingde on binlerce kişiye hitap etti.

Basın Kavşağı Meydanı’nda on binlerin “Batman seninle gurur duyuyor” sloganları arasında  konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, kalabalığa hitaben “Kendi davanızla, kendi fikriyatınız ve inancınızla gurur duyun. Ben de sizin gibi bir insanım” dedi.  Batman halkının HÜDA PAR’ı istediğini dile getiren Yapıcıoğlu, partinin Batman belediye başkan adayı Aydın Gök’ü kastederek “Şu an gördüğüm tablo kardeşimizin bu işi bitirdiğini gösteriyor.” İfadelerini kullandı.

Zalimlerin Uykusunu Kaçıran Tek Partiyiz

Şölen havasında geçen ve halkın büyük ilgi gösterdiği mitingde sık sık slogan atan kalabalık,  “Zalimlerin Uykusunu Kaçıran Tek Partiyiz, Bese Derdeve Bese Müslüman Ne Be Kese”, “İdi HÜDA PAR Heye, Pışta Mazlumeye”, “Beklenen Hizmet HÜDA PAR’la Gelecek”, “ Ki Bı Xüda Rabe, Em Ji Perene” yazıları ve “HÜDA PAR’a Merhaba Eskilere Elveda”, “HÜDA PAR Gelecek Batman Hizmet Görecek”, “Batman Sizinle Gurur Duyuyor”, “Zulmün Tahtını Hür Başkanlar Kıracak” pankartları taşıdı.

“Kimler milleti için çalışıyor artık bu millet gördü”

Halkı; Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere dört dilde selamlayarak konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu şöyle konuştu:  “Şu anda sizi bu meydanda toplayan kalplerinizi birleştiren Allah’tır. Sizleri birleştirmek için dünyanın tüm hazinelerini harcasak başaramazdık. Çünkü kalpleri birleştiren Allah’tır. Allah dilediğini aziz, dilediğini de zelil eder. Bizler sadece Allah’a kul olur sadece ona ibadet ederiz. Rab olarak da sadece Allah’ı biliriz. Tüm güzelliklerin ve gururun kaynağı O’dur. Bizler aciziz. Ne olduysa neler olduysa Allah yaptı. Bu meydan Allah’ın vaadinin tamamlanmasının delilidir inşallah. Bizler yola çıktığımızdan bu yana sürekli iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Ama Allah azizdir ve dilediğini aziz eder dedik. Seçime az bir süre kaldı. Siyasi partiler bu koltuklara oturmak için birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya sererek yola koyuldular. Ama bizler bu üslubu değiştirdik.  Bizler temiz siyaset ve dürüst adalet ile yola çıktık. Bu iftiraların sebebi de işte budur. Çünkü bizler referansımız İslam’dır dedik. Bu da bunu gerektirir ki, bizler kimseye yalan söylemeyeceğiz, iftira atmayacağız. Çünkü bizler Müslümanız. Diğer partiler aralarında kirli bir çekişmeye girişiyor. Kendilerine savaşacak bir grup, bir siyasi parti arıyorlar. O yüzden de bizlere kara çalıyorlar. Gençliğimizin inancını kirletiyorlar. Ama artık maskeniz düştü diyoruz. Artık bu gençliğin, insanlığın, inancını değiştiremeyeceksiniz. Millet artık gördü, kimler hizmet görüyor, kimler milleti için çalışıyor artık bu millet gördü. Allah’ın nuru ile bakan bu aziz millet oyunları gördü ve yürütülen oyuna düşmedi ve düşmeyecek de inşallah” diye konuştu. 

Hayata bakışımız İslamidir

Referanslarının İslam olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “İlk defa bir siyasi parti böyle bir cümle kullanıyor. Bizim kâinata bakışımız Müslümancadır. İnsanlığa bakışımız, topluma, uluslararası ilişkilere, ekonomiye, kadına, gençliğe bakışımız hepsi İslamcadır. Kâinatı, dünyayı yaratan Allah, tüm yaratılanları da insan için yarattı. Her şey, yaratılan her şey birbiri ile düzen içindedir. Asıl düzensizlik insanın haddini aşıp Allah’ın işine karıştıysa orada düzensizlik başladı. Ne zaman ki insan kendini ilah olarak gördüyse işte o zaman düzen bozuldu. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Hukuk ve adalet karşısında herkes eşittir. Bizler bütün Müminler kardeştir diyoruz. Hangi ırk ve renkten olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin, hepsi kardeşimizdir. Bizim kardeşimiz sadece 30 Mart’a bize oy verenler değil, bütün Müslümanlar kardeşimizdir. Çünkü bizler partici değiliz, particilik yapmayacağız. Çalışmalarınızda gevşeklik göstermeyin ve hikmetle hareket edin. Tüm insanlara, hangi partiden olursa olsun onlara karşı merhametli davranın. Umulur ki diğer partideki kardeşlerini de bundan etkilenir ve siyaset bu kirli üslup ve kara çalma politikasından vazgeçer” dedi.

“Zalim hasmımızdır, zalime ve zulme düşmanız”

Bu memlekette yüzyılı aşkın bir süredir yaşanan en büyük sorunlardan birinin de Kürt sorunu olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bize göre bu sorunun asıl sebebi şudur. Her şey bir düzen içinde yaratıldı dedik ya, işte ne zaman insanlar düzene karşı çıktı. Zulüm etmeye başladıysa bu sorun başladı. İnandığımız dinin Peygamberi, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmayın diyor. Bu hadisle amel edilseydi işte bu sorun ortaya çıkmazdı. Bizlerin reçetesi İslam’dır. Allah’ın ipine topluca sıkı sıkıya sarılmaktır. Kurtuluşumuz buradadır. Züllümden kurtuluşun yanlış reçeteleri daha büyük zulümler getirebilir. Zulmün renginin önemi yoktur. Zalim hasmımızdır. Zalime ve zulme düşmanız. Zalim hasmımızdır. Zalime ve zulme düşmanız. Bizler İnşallah Zalime ve zulmüne dur diyeceğiz” diye konuştu.

“HÜDA PAR kirli siyaseti temizleyecek”

Fitnenin uykuda olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Onu uyandırana Allah lanet etsin. Fitneyi uyandırmaya çalışanlar, körüklemeye çalışanlar, Allahtan korkun. Bizlerin zalimler dışında kimseye düşmanlığımız olmaz. Bize iftira atsanız da bizler sizlere karşı dilimizi bozmayacağız. Halkımızın yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu millete her zaman ‘Siyasete çıkmayın, meydanlarda konuşmayın. Siyaset kirlidir, girerseniz kirlenirsiniz’ dediler. Haklıydılar. Siyaset değildi ama kirli olan. Kirli olan siyasetin içindekilerin tavır ve davranışlarıdır. Çalarken az da olsa hizmet yapana millet rahmet okur hale geldi. Milleti bu hale getirdiler. Bizler siyasete girecek ve temiz insanların sayısını arttıracak ve siyaseti temizleteceğiz. HÜDA PAR siyaseti içinde bulunduğumuz kirli siyaseti de temizleyecek inşallah. Kimler kendi menfaati için sizleri kandırmak isterse ona inanmayın. Bu toplumu birbirine düşürmeye çalışanlar, bu topluma en büyük düşmanlığı yapanlar ve ihaneti edenler onlardır. Allah, bizleri böyle siyaset yapanlardan muhafaza eylesin, onları da ıslah eylesin” diye konuştu.

“Kime oy veriyorsanız verin, bu kötü gidişatı durdurun”

Oy vermenin büyük bir mesuliyet olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, “Tüm Müminlere sesleniyorum. Kime oy veriyorsanız verin, bu gidişatı durdurun. Elinizle veya dilinize buna dur deyin. Bizler bunu elimizle, dilimizle düzeltmek için sizlerden destek istiyoruz. Birleşin ve destekleyin. Burada toplanan kişiler toplanacağı şemsiyeyi belirlemiştir. HÜDA PAR şemsiyesi altında kardeşçe birleşelim. İçinde olduğumuz zulüm ve zillet bizlere yakışmıyor. Güçlerinizi birleştirin ve bu münkeratı elinizle düzetmeye muktedir olasınız. O zaman işte Allah’ın katına rahat bir gönül ile çıkın. Allah katında yapabildiğimizi yaptık bize merhamet et diyebilelim. Allah bizlere öyle bir güç versin ki tüm dünya zalimlerine diz çöktürüp tüm Müslümanları, mazlumları ayağa kaldıralım. Çünkü adalet ve hidayet güneşi doğdu. Güneşin doğma vakti geldiyse arık bunun önünde duracak beşeri bir güç yoktur. Çağdaş Nemrut ve Firavunlara diyoruz ki, doğudan doğan güneşi batıdan getirebiliyorsanız hadi yapın. Ama yapamazlar” dedi.

“Sandıkta milletin iradesini koruyun”

Seçimlerde halkı geleceğini seçeceğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Önümüzdeki seçimde sadece belediye başkanınızı seçmeyeceksiniz. Kendinizin, çocuklarınızın ve gençliğinizin de geleceğiniz seçeceksiniz. Sandıklara gidelim. Bir oyu dahi kullanmamazlık etmeyelim. Ve şu son hafta daha önce çalıştığınızdan daha çok çalışın. Seçim günü sandıkta milletin iradesini iyi koruyun. Kendi parti oylarınızı koruyun demiyorum, milletin iradesini koruyun diyorum. Adayınız Aydın Gök kardeşimi 40 yıldır tanıyorum. Okulda da aynı sırada oturduk. Onu bu kadar yakındır tanıyorum. Yine onun babasını da Batmanlılar iyilikle yâd ediyor. İşte bu kardeşim de babasından daha iyi hizmetler sunacak İnşallah. Şu an gördüğüm tablo kardeşimizin bu işi bitirdiğini gösteriyor. Prosedürler olmasa bu platformlardan inerek kardeşimi asıl yerine götürürdüm” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapıcıoğlu’nun konuşmasının ardından program yapılan dua ile sona erdi.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir