• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Gök: `5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sanatçıların marşlarıyla coştuğu kalabalığa seslenen Batman HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Aydın Gök “Referansımız İslam’dır, siyaset anlayışımız İslam’dır, yönetim anlayışımız İslam’dır, muhalefet anlayışımız İslam’dır. Hizmet anlayışımız, yönetim anlayışımız da İslami olacak “ dedi.

“Bu kardeşliğin ve umudun tablosudur”
Miting alanında gördüğü kalabalık tablodan dolayı Allah’a hamd ederek konuşmasına başlayan HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Aydın Gök, “Bu kardeşliğin tablosudur, bu umudun tablosudur. Bu hasretle beklenen, uğrunda türlü eziyetlerin, meşakkatlerin, muhaceratların, zindanların, şehadetlerin yaşandığı kurtuluş umudunun tablosudur. İşte özlenen Batman, toprağı bereketli insanları mübarek Batman. İşte Selahaddinlerin, Saidlerin, Salihlerin ve Hüseyinlerin, Rehberlerin ve Şehitlerin memleketi Aziz Batman.” ifadelerini kullandı.

"Referansımız İslam’dır, yönetim anlayışımız da İslami olacak”
Parti kurulduktan bu yana her zaman "Referansımız İslam’dır" dediklerini söyleyen Gök, “Siyaset anlayışımız İslam’dır, yönetim anlayışımız İslam’dır, muhalefet anlayışımız İslam’dır. Hizmet anlayışımız da İslami olacaktır İnşaallah.Yönetim anlayışımız İslami olacak zira bu anlayış bizlere, insanlar arasında hükmederken adaletle hükmetmeyi yani adaleti ayakta tutmayı, emanete hıyanet etmemeyi, ölçü ve tartıda hile yapmamayı söz verildiğinde yerine getirmeyi, kendisi için istediğini kardeşine de isteme şuur ve anlayışını emrediyor. İstanbul’un tarihi camilerinden birini yabancı bir siyasetçi ziyaret eder. Caminin girişinde Türkçe ve İngilizce yazılmış bir sözü okur. "Kendisi için istediğini kardeşi için de istemeyen gerçek mü’min olamaz." Cami imamını çağırtıp sorar: Bu söz Allah’a mı ait yoksa Peygamberinize mi ait? İmam da bu Hadis’tir ve Peygamber Efendimize (a.s.) aittir der. Ve o devlet adamı şunu söyler. "Emin olun ki, insanlar sadece bu sözün gereğini yapsalar, bu söze göre amel etseler. Hiçbir şehrin, memleketin asker ve polise ihtiyacı olmaz. Oysa yıllarca bu mükemmel hayat nizamını insanların vicdanlarına ve mescitlere hapsettiler. İşte biz Hür Dava erleri dünya ve ahretimizin yegane kurtuluş vesilesi olacak bu en etkili ve şart olan denetim gücünü yani "Allah korkusunu" yönetim anlayışımıza hakim kılacağız. Zira her insanın başına bir zabıta, bir murakıp veya bir polis ve asker dikemezsiniz. Bizim yönetim anlayışımızda insanlarımız özellikle gençlerimiz tiksinerek, suç ve günahlardan uzak kalmaya çalışacaklardır.” diye ifade etti.

"Birileri bir yerleri yakmaktan bahsederken, HÜDA PAR gençliği ibadet ile meşgul oluyor”
Konuşmasında HÜDA PAR gençliğine değinen Gök, “HÜDA PAR gençliği, Vallahi birileri geceleyin zarar verecekleri, kundaklayacakları, molotoflayacakları yerlerin plan ve projeleriyle uğraşırken onlar ibadet ediyorlar, ertesi gün hangi hayırlı işi yapacaklar, hangi komşusunu, hangi arkadaşını hayra çağıracaklar veya hangi mahalleye yardım götüreceklerinin hesabını yapıyorlar.” dedi.

"Muhalefetimiz dahi İslami olacak"
Muhalefet anlayışlarının da İslami olacağını belirten Gök, “Doğru kimden gelirse gelsin takdir edeceğiz. Yanlış da kimden gelirse gelsin ret edeceğiz ve eleştireceğiz. Bu yanlışı yapan HÜDA PAR’lı da olsa. Zira Rabbimiz böyle diliyor. Bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Birileri yalan yanlış dedikodu ve iftiralarla bizleri karalamaya çalışabilirler. Mesela bayanlar arasında efendim, HÜDA PAR gelirse kadınlara zorla çarşaf giydirecekler gibi. Bunlar basit karalamalardır. Çünkü HÜDA PAR’lı bayanlarımızın önemli bir kısmı çarşaf dışında bir tesettür biçimini tercih etmişler. Biz insanlarımızı hikmet ve güzel öğütle doğruya çağırırız. Biz, hizmet anlayışımız da İslami olacak, dedik. Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir. İnsanların geçtiği yoldan onlara zarar verecek bir nesneyi bir engeli yoldan kaldırmanın ibadet olduğunu öğrendik. Bizi kandıran bizden değildir. Rüşvet alan da veren de mel`undur. Biz bu ikazları belediyecilik hizmet anlayışımızda şiar edindik.” dedi.

“Batman gençliği ahlaki çöküş ile karşı karşıya”
Batman’a hizmetin yapılmadığını belirten Gök, “Henüz metropol olmamış. Yaklaşık 350 bin nüfuslu bir kentte, altyapı yetersizliği, ulaşım keşmekeşliği, çevre kirliliği, suç oranlarının artması, esrar ve uyuşturucu kullanımının artması, yeşil alanların azlığı, inancına ve kültürüne yabancılaşmış, kimlik bunalımı yaşayan gençleri artması, bir garabet bir acayiplik değil de nedir? Biz bunu 3 dönemdir iktidarları ellerinde bulunduran merkezi hükümetin ve özellikle yerel yönetimin samimiyetsizliği, basiretsizliği ve ihaneti olarak görüyoruz. Siz hangi yüzle bu halkın karşısına çıkıp da tekrar yönetime talip olabiliyorsunuz? Trilyonluk asfalt plentini başka bir belediyeye hibe edip market poşeti büyüklüğündeki asfalt torbalarıyla yama yapmaya çalışıyorsunuz. Batman nüfusuna göre en az 10 adet bulunması gereken JCB yani kazıyıcı yükleyiciden sadece bir tane var ve müteahhitler altyapı hizmeti için müracaat ettiklerin de o da bozuk diyorsunuz. Fakat yine başka bir belediyeye sıfır kilometre 72 plaka anahtar teslimi otobüs hibe ediyorsunuz. Temel belediyecilik hizmetlerini ihmal edip sözde sanatsal faaliyetlere, festivallere ahlak bozucu panellere bol bol para harcayabiliyorsunuz. Bu halkın inancı ve kültürüyle hiçbir alakası olmayan ve halkı uyutmak için elinde saz, ninni söyleyip halkı uyutmaya çalışan heykellere milyarlarca para harcayabiliyorsunuz. Müteahhitlerimizin hayırlı projelerine çıkar beklentisiyle ruhsat vermezken her yerde mantar gibi büyüyen içki mekânlarına hak etmedikleri halde rahatlıkla ruhsat verebiliyorsunuz” diye ifade etti.

“5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin”
Belediyeyi hizmet makamları olarak gördüklerini ifade eden Gök, “Kesinlikle partizanlık, tarafgirlik yapmayacağız. Ve bir itfaiye eri anlayışıyla çalışacağız. Biz belediyelere yetim malı gibi sahip çıkacağız. Ve  `Rüşvet alan da veren de mel’undur` Hadisini tekrar astıracağız. Biz hizmet bir lütuf değil hakkınızdır diyoruz. Ve size patron olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. Ve inşallah size bilmediğiniz haklarınızı dahi hatırlatmaya hayal edemeyeceğiniz hizmetleri vermeye geliyoruz.

Son olarak aziz halkımıza şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum: Bir derdiniz, hastalığınız var bir doktora gittiniz, ilaç yazdı, tedavi verdi, fakat tedavisi işe yaramadı. Bir daha gittiniz yine olmadı. Tedaviniz için aynı doktorda ısrarcı olmak ne kadar akıllıca olur. İşte aziz hemşerilerim, 3 dönemdir derdinize çare olmadıkları gibi sıkıntılarınızı daha da artıran insanlarda ısrarcı davranmak ne kadar doğru olur. İkincisi, hiç biriniz evinizin anahtarını, işyerinizi veya kasanızı akrabanız da olsa, kardeşiniz de olsa bir hırsıza bir dengesize teslim eder misiniz? Peki, Allah aşkına hepimizin, çoluk çocuğumuzun maddi ve manevi geleceğinin anahtarlarını nasıl kendi irademizle dürüst olmayanlara rahatlıkla teslim edebiliyoruz.”  diye konuştu.

Gök, toplanan kalabalığa “30 Mart günü, 5 dakika düşünün 5 sene kaybetmeyin” hatırlatmasında bulunarak konuşmasına son verdi.  (Veysi Rüzgar / A.Hakim Kurt  -  İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir