• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
HÜDA PAR Ömerli adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- HÜDA PAR Ömerli(Ma’serté) Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Demir, 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazandığı takdirde, uygulayacağı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

 Demir, projelerini tanıttığı konuşmasında, “Eğer Rabbim nasip eder ve halkımız da bizi seçerse Ömerli İlçemizle ilgili çok güzel projeler hazırladık. En büyük projemiz yalan söylememek, hırsızlık yapmamak rüşvet almamak, emanete ihanet etmemek ve Belediyeye yetim malı gibi sahip çıkmaktır. Ömerli ilçemiz çok eski bir ilçe olmasına rağmen hiç gelişmemiştir. Maalesef bugüne kadar Belediye yönetimine gelen şahıslar hiçbir hizmette bulunmamış ve projeler üretmemiştir. İnşallah Rabbim takdir eder ve halkımız bizi tercih ederse, Ömerli İlçemiz için güzel hizmetlerde bulunacağız.” İfadelerini kullandı.

 Ömerlili hemşerilerinin hizmetin daha güzeline layık olduğunu dile getiren Demir şöyle konuştu: “Projelerimizi iki esas üzerine hazırladık. Projelerimiz hem halkın maddiyatına,  hem de maneviyatına yöneliktir. HÜDA PAR olarak İnanç, Kimlik ve Hizmet sloganı ile yola çıktık. Ömerli İlçemizde yapacağımız projelerimiz ile ilçemizin çehresi değişecek. İlçemizde sanayi sitesi, sebze halı, Hayvan pazarı, Şehir içi olmadığından dolayı Ömerli halkı buna benzer ihtiyaçlarını başka yerlerden karşılamak zorunda kalıyor. Ayrıca Ömerli ilçemiz için acil bir çevre yoluna ihtiyaç vardır.” dedi.

 Halkın kendilerini seçtiği takdirde projelerini en kısa sürede hayata geçireceklerini ifade eden Demir, projelerini şöyle sıraladı:

1. CAMİLER: Camilerimizi layık oldukları görünüme kavuşturmak, ibadet edenlerin huzurunu sağlamayı toplamsal bir gereklilik olarak görüyoruz. Koordineli bir şekilde çalışarak çevre düzenlemesi, yeşillendirilmesini, düzenli temizliği ve bakımını sağlamak konusunda,  inancımızın gereği kendimizi mesul görüyoruz. İnşallah camileri layık olduğu ortam ve görünüme kavuşturacağız.

 2.MİSAFİRHANE: Çevre köy ve ilçelerden hastaneye gelen hemşerilerimizin, hastane bahçesinde veya araçlarında yatmak zorunda kalıyorlar. İnşallah bu sıkıntılarını gidermek için ücretsiz kalabilecekleri, çamaşırhanenin de içinde olduğu,  kahvaltı ve akşam yemeğinin verileceği konaklama yerlerini hizmete sunacağız.

 3.SOSYAL TESİSLER: halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde, ailece güzel vakit geçirebilecekleri ucuz, kaliteli nezih ve güzel sosyal tesisler inşa edeceğiz. Mevcut parklarda bulunan ve peşkeş çekilen tesisleri belediyenin sosyal tesisleri haline getirip, halkımızın hizmetine sunacağız.

 4. AŞ EVİ: Beslenme ihtiyacını karşılamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaç aileleri tespit ederek, hayırseverlerinde katkı sunabilecekleri sıcak yemek imkânı sunacak aşevlerini kuracağız.

 5. FAKİRLERE SU YARDIMI:  fakir ve muhtaç ailelere yasalar gereği bedava su verilmediği için ailedeki fert sayısına göre belirlenecek oranda su tüketimini belirli bir harcamaya kadar metre küpünü 1 kuruştan halkımıza vereceğiz.

 6. YEREL İSTİŞARE MECLİSİ: Gençlik ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları konusunda, sosyal kültürel vb. konularda meslek odaları sivil toplum kuruluşları muhtarlar ve kanaat önderleriyle iş birliği içerisinde çalışıp çözüm önerileri doğrultusunda, Kızıltepe’mizi birlikte yöneteceğiz. Bu meclislerden gelen öneriler belediye meclisinde değerlendirilerek şehir yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağız.

 7. ETKİNLİKLER: Kültürel ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek amacıyla, inancımızla, örfümüzle, ahlakımız ve değerlimizle çatışmayan, Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi işleyen sosyal etkinlikler düzenlemeyi içeren projeleri hayata geçireceğiz.

 8. MEZARLIKLAR: Ölülerimize saygı gösteren onları unutmayan ve her mübarek günlerde sevdiklerini anmak için mezarlıklara giden insanımıza, o güne has ücretsiz toplu taşıma araçlarını tahsis edeceğiz.

 9. TAZİYE EVLERİ: Her mahalle ve köyümüzde erkek ve bayan bölümleri olan, mescidi, yemekhanesi ile abdest yerleri bulunan taziye evlerini inşa edeceğiz.

 10. OYUN PARKLARI: Ailelerin parklarda iyi vakit geçirmeleri için çocuk oyun alanları,  trafik bilinci oluşturmak için trafik eğitim alanları yapacağız.

 11. PARK, BAHÇE VE YEŞİL ALAN: İlçemizin her tarafında yeşil alan ve parkların yapılması ve mevcut olan parkların da korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız. Cami yeşil alan entegrasyonu sağlayarak parkları camilerle buluşturup parklardaki olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve ailelerin gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri mekânlar haline getirmek, parklarda annelerin çocuklarının altlarını değiştirebilecekleri onları emzirebilecekleri mekânlar oluşturacağız.

 12. YETİMLER: Bize göre yetimler Allah’ın bize emanetleridir. Bunun için onları eğitip yetiştirmek, hayırsever vatandaşların katkılarıyla evlendirmek, eğitimlerini sağlamak, iş güç sahibi yapmak için çalışacağız.

 13. GIDA BANKASI: “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisi gereğince yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyacını karşılamak için gıda bankalarını kuracağız.

 14. ŞEFKAT PROJELERİ: Engeli ve altmış beş yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olacağız.

 15. ALO ŞEHREMİN: Başkana ulaşabilmek için “Alo Şehremin” hattı oluşturacağız. Böylece halkımızın eleştiri ve isteklerini hızla alıp iletişime geçmesi ve çözüm sunması için, her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerini, 24 saat hizmet verecek Şehremin birimine iletilebilecek.

 16. BAYANLARA ÖZEL MEKÂNLAR: Ticari mekânlarda bayanların abdest, namaz ve çocuklarını emzirme ile altlarını değiştirebilmeleri için özel mekânlar yapacağız.

 17. KREŞ: Ailelerin yükünü azaltmak, okul öncesi eğitimlerine destek olmak amacıyla,  içinde Kur’an’ı Kerim’in öğretileceği ve anadilde eğitimin verileceği kreşler kurarak, çocukların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini tanıyıp onlarla büyümesini ve bu doğrultuda sosyalleşmesini sağlayacağız.

 18. EVLİLİK YARDIMI: Aile kurumak, fuhuş’u önlemek için evliliği kolaylaştıracak, bu amaçla maddi imkânsızlıklar yüzünden evlenemeyen gençlerimizi tespit edip, yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

 19. EĞİTİM: İyi eğitilmiş insan potansiyelini oluşturmak için imkânlar ölçüsünde muhtaç öğrencilere eğitim yardımı sağlanacak, evli olup ta geçim sıkıntısı çeken öğrencilere hayırseverlerin de katkılarıyla kira yardımında bulunacak, fakir ailelerin öğrencilerine giyim, çanta, kırtasiye yardımı yapılacak ve etüt merkezleri kuracağız.

 20. SPOR: Parklarda koşu parkuru yapılıp spor aletleri yerleştirecek, halkımızı spor yapmaya teşvik edeceğiz. Bayan ve erkek olmak üzere gençlerimizin yaz tatilleri için yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi branşlarında eğitim verecek yaz spor okulları oluşturacağız.

 21.KÜTÜPHANE: Öğrencilerimizi internet kafelerin olumsuzluklarından kurtarmak ve bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak için, internet erişimi olan ve bünyesinde sergi salonu olan kütüphaneler açacağız.

 22. MESLEK EDİNDİNME KURSLARI: Yaşam boyu eğitim anlayışı ile hemşerilerimizin birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak için meslek edindirme kursları açacağız.

 23. KÖYLER: Mardin’in Büyükşehir olması hasebiyle köyler de artık mahalle statüsünü kazanmıştır. Bunun için köy içi sokaklar, kanalizasyon sorunu, köy yolları kısacası bir mahallede olması gereken neyse köyler için de aynısı geçerlidir. Çöplerin toplanmasından suya, kanalizasyondan yollara, parklardan bahçelere kadar ne ihtiyaç varsa giderilecektir. Bu ihtiyaçlar büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri kanunlar çerçevesinde kendi paylarına düşeni yapmak zorundadırlar. Köylülerimizin hayvansal gıdalarını değerlendirebilecekleri, satabilecekleri pazar yerleri oluşturulacaktır.(Mehmet Aslan-İLKHA)      

        

Bu haberler de ilginizi çekebilir