• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Viranşehir'de partiler kaymakamı takmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -  Viranşehir Kaymakamlığının, siyasi partilerin seçim büroları dışında bayrak ve flama asılmasını yasaklamasına rağmen  başta BDP ve AK Parti olmak üzere bazı partiler bu yasağı deldi.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan HÜDA PAR Viranşehir Seçim Koordinasyon Başkanı Abdullah Çelik “Kaymakamlığımızın 21.03.2014 tarih ve 340 sayılı yazısıyla YSK ‘nın 21.03.2014 tarih ve 554 sayılı kararı gereği ilçede faal bütün partilerin tanıtıcı afiş, poster, pankart ve parti bayraklarını en geç 21.03.2014 günü saat 24.00 ‘e kadar indirmeleri gerektiği tebliğ edildi. Söz konusu tebliğ özerine İlçe binamız dışında partimize ait tanıtıcı afiş, poster, pankart ve parti bayraklarımızı indirdik.  Fakat ilçede seçime girecek diğer partiler bu yasağa uymadı. BDP’li belediyenin de ağırdan alarak söz konusu partilere zaman kazandırdığı görülmektedir.” dedi.

 

Çelik “Siyasi partilerin söz yasağa uymaması ve belediyenin de bu hukuksuzluğa göz yuması seçim yarışı açısından büyük bir hukuksuzluktur. BDP’li belediye,  itfaiye araçlarını da kullanarak BDP bayraklarını astı ve yasağa rağmen asmaya devam ediyor.”ifadelerini kullandı.

 

HÜDA PAR’ın bayrak, afiş ve flamalarına yapılan saldırılara da değinen Çelik, “Partimize ait bayrak, flama, afiş ve bayraklara sayısız saldırı oldu. Benzer saldırılar seçime girdiğimiz birçok yerde artarak devam ediyor. Bu saldırılar barış ve demokrasi havarilerinin safiyetsizliğinin göstergesidir.  Biz,  İlçe halkımızın huzuru için gerginliğe mahal vermedik.”diye kaydetti.

 

“İlçe Seçim Kurulunun ve Kaymakamlığın siyasi partilerle ait bayrak ve flamaları indirme yetkisini kullanması için yarın dilekçe ile başvuruda bulunacağız.” diyen Çelik, “Yasağa rağmen asılı bayrak ve flâmların tamamının resimlerini çektik. Hukuksuzluk nedeni ile suç duyurunda bulunacağız.”

 

Yasağa rağmen Eski Urfa, Karacadağ ve Derik Caddeleri ile Yenişehir Mahallesinde partilerin bayrak ve flamalarının asılı olduğu görüldü.

(Sabri Acet –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir