• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
Van'da YGS heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Van’da YGS hem öğrencileri hem de velileri terletti.

 

Öğrenciler sınav heyecanı ile ter dökerken öğrenci velileri ise okul bahçelerinde saatlerce bekleyerek öğrencisinin heyecanına ortak oldu.Kimi veliler dua ederken kimileri de sınav boyunca Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okudu.

 

Öğrencisi kadar heyecanlı olduğunu ifade eden Şefik Almalı, kızını sınava getirdiğini belirterek, “Ben okumadım ama kızımın okuması için elimden geleni yapacağım. Öğrencilerimiz için dua ettik Yasin okuduk Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin” dedi.

 

Nahide Yılmaz ise 2 öğrencisini getirdiğini belirterek, “Maddi durumumuz iyi olmadığı için dershanelere göndermediklerini ve evde kendi imkânları ile çalıştıklarını belirterek, “Elimizden geleni yaptık öğrencilerimiz için dua ettik. İnşallah kazanırlar. İki öğrencim burada sınava girdi. Allah hayırlısını nasip etsin” diye konuştu.

 

Sınav sisteminden dert yanan ve sınav sürelerinin çok kısa tutulduğunu ifade eden Metin Denizli ise amcasının kızını okula getirdiğini belirterek, “Yüksek okula geçiş için sınava girdi. Sınav süreleri çok kısa. Onun için öğrenciler zorluk yaşıyor. Soruları bitirip kontrol edinceye kadar süre bitiyor. Öğrencilerimiz sınava odaklanamıyorlar” diyerek sınav sisteminden dert yandı.

 

Sınavdan çıkan kimi öğrenciler ise sınavın önceki dönemlere göre daha kolay olduğunu belirtirken bazıları ise sınavın çok daha zor olduğunu ifade ettiler.

 

Sinan Bayram adlı öğrenci daha önce de sınava girdiğini ifade ederek, “Sınav güzel geçti. Önceki yıllarda da girmiştim. Onun için fazla zorlanmadım. Hedefim iyi bir puan almaktır” şeklinde konuştu.

 

Bu arada Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC`nin başkenti Lefkoşa’da,175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirilirken, Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı.

Saat 10.00’da başlayan YGS sınavı, 12.40'ta sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir