• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Batman mitingi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı tarafından Basın Kavşağı’nda düzenlenen seçim mitingine Batmanlılar yoğun katılım gösterdi. Tekbir ve salâvatlarla mitingin yapılacağı alana giriş yapan Batmanlılar, mitinge saatler kala miting alanını doldurdular. Tekbir ve salâvatlarla alana giriş yapan Batmanlılar alanı “Dürüst siyaset Gerçek Adalet” sloganıyla inlettiler.

 Marş ve ilahilerin seslendirildiği alanda mitingin başlamasını bekleyen Batmanlıların coşkusu, Alana HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun gelmesiyle doruğa çıktı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Batmanlıların yoğun katılımıyla saat 14.30`da başladı.

 “Kürd halkını temsil eden komünist örgüt değildir”
Duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı’na açıklayan Batman’ın tanınmış kanaat önderlerinden Molla Abdurrahman İçlek, HÜDA PAR’ın bölge halkının İslami geleceğinin kurtuluşu olacağını söyleyerek, “Bu parti emperyalistlerin Kürd halkı üzerindeki siyasi ve sinsi planlarını yerle bir edecek. Bütün şer güçler bilsinler ki; Kürd halkı Müslüman’dır. Kürd halkını temsil eden komünist örgüt değildir.  Belki Kürd halkı HÜDA PAR’la İslami kimliğini yeniden bulacaktır. Ecdatları olan Selahaddinlerin, Üstad Bediüzzamanların yolunu yeniden bulacaktır inşallah. Bu davanın yeniden parlamasıyla Siyonist ve işbirlikçilerinin sonu gelecektir inşallah.” dedi.

 “HÜDA PAR halkımızın her açıdan kurtuluşuna vesile olacak bir parti olacaktır”
Basın kavşağında mitingi bekleyen Batmanlılardan Abdurrahman Avşar, HÜDA PAR gibi bir partinin çıkmış olmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, “Kürdler için hizmeti ve kimliği ön planda tutan bir partinin olması bizi çok sevindirmiştir. İnanıyorum ki, HÜDA PAR halkımızın her açıdan kurtuluşuna vesile olacak bir parti olacaktır. Halka layıkıyla gerçek hizmeti getireceğine inandığım için sonuna kadar destekliyorum.” diyerek HÜDA PAR’dan beklentilerini dile getirdi.

HÜDA PAR’ın büyük bir eksikliği kapatacağına inandığını söyleyen Hüseyin Teyfur ise, HÜDA PAR’ın büyük bir farkla Batman’da birinci olacağı günlerin yakın olduğuna inandığını söyledi. HÜD PAR’ın en çok hizmet, kimlik ve topluma yaptığı birlik beraberlik çağrısının kendisini etkilediğini söyleyen Teyfur, “inşallah HÜDA PAR kazandığında bu halkın gerçek hizmetle tanışacağı günleri görecektir. Bunda en ufak bir şüphe duymuyorum.” dedi.

"HÜDA PAR inşallah bu milletin her açıdan kurtuluşu olacaktır" diyerek içinde olduğu büyük beklentiyi bizlerle paylaşan Şeyhmus Ortaç, “Bu parti yıllardır zulmün altında yaşamaya mecbur edilmiş mazlum insanlarımızın kurtuluş ümidi olacaktır. Buna inanıyorum ki; artık mazlumlara da bir güneş doğmuştur.”diyerek temennilerini dile getirdi. (Fikret Özkan / Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir