• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
YGS'ye giremeyen adaylar nüfus müdürlüklerine akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –Nüfus cüzdanlarında  fotoğraf olmayan ve ehliyet belgesi ile sınava girmek isteyen adaylar sınav merkezlerinde büyük şok yaşadı. Görevliler tarafından sınav merkezlerine alınmayan adaylar ildeki nüfus müdürlüklerine akın etti.

 

Nüfus müdürlüğü önünde toplanan kalabalık, az sayıda memurun çalıştığını görünce duruma isyan etti. Nüfus memurları ise işlemlerini sınav gününe bıraktıklarından dolayı öğrencileri ve velileri suçladı.

 

Durumdan şikayetçi olan vatandaşların tepkisiyle karşılaşan yetkililer ise işlemlerini sınav gününe  bırakan öğrenci ve velileri suçladı.

 

Öğrenci ve veliler sınav giriş belgesindeki açıklamaların ortalığı karıştırdığını iddia ettiler. Sınav giriş belgesinde, soğuk mühürlü kimlik yerine geçebilecek herhangi bir belge ibaresi olduğunu belirten adaylar, “Üzerinde soğuk mühür bulunan ehliyetle sınava alınmayışımıza  anlam veremiyoruz.” şeklinde konuştular.

 

Cüneyt K. adlı aday, “KPSS’ye ehliyetimle girdim YGS’ye neden giremiyorum. Şayet böyle bir durum var ise vatandaşı kamu spotlarıyla neden bilgilendirmiyorlar. Neden kimlik yerine geçen herhangi bir belge diye giriş belgesine yazıyorlar. Yıllardır çalışıp emek sarf ettim. Ama sınava giremedim. Emeklerimin hepsi heba oldu. Yazık değil mi.” ifadelerini kullandı.

 

Sınav saati geldiği halde hala Valilikte olup sınava yetişemeyen  bir öğrenci ise öfkelenip valilik binasının camını yumrukladı. Eli kanlar içinde kalan öğrencinin velisiyle polis arasında tartışma yaşandı. Yaralanan öğrenci ise taksiyle hastaneye götürüldü.(Yunus Emre/Ali Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir