• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Kardeş-Der Ergani`de muhtaçlar umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi derneklerden Ergani Kardeş-Der Mart ayında da yardımlarını aralıksız sürdürdü. Kardeş Der, Mart ayında aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu onlarca aileyi, yaptığı gıda yardımlarıyla sevindirdi.

 Yardımlarla ilgili bilgi veren Kardeş-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mustafa Öz, “Mart ayında aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu onlarca aileye gıda yardımında bulunduk. Özellikle işsizliğin en fazla olduğu Mart ayında fakir ve yoksul onlarca aile bize başvurmuştur. Fakat maalesef hepsinin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyoruz.” dedi.

 Hayırseverlere seslenen Öz, “İlçemizde fakir aileler çoktur genel olarak ilçemizdeki yoksul aileler tarım işçileri olarak çalışıyorlar. Bu mevsimde de tarım işçiliği başlamadığından dolayı mağduriyetleri had sefadadır. Şunu da belirtmek isterim ki, biz fakir ailelerin kapılarını çaldığımız vakit içerde kim o diye ses geldiğinde biz Kardeş-Der dediğimiz zaman inanınız ki yağmura susamış çiçekler gibi hemen yüzleri açılıyor. Kapıya doğru koşuyorlar biliyorlar ki, kapılarına bir umut gelmiş işte bundan dolayı muhtaçlara yardım etmek, onları bir nebze de olsa sevindirmek dinimizin bir gereğidir. Bu zor zamanda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçemize gelen Suriyeli aileleri de unutmadık. Onlara da yardım ulaştırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Veysi Demirci - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir